Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Jongeman schuldig aan fataal ongeluk

Toegevoegd: 19-11-2010, 03.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 19-jarige inwoner van Kapelle is donderdag in Middelburg veroordeeld voor een verkeersongeluk met dodelijke afloop. De man wordt roekeloos rijgedrag verweten.

De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van drie jaar. Er was naast de opgelegde rijontzegging een celstaf van acht maanden tegen hem geëist. De taakstraf zal de jongeman in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers moeten vervullen.


Op 24 mei reed de beginnend bestuurder met een snelheid van rond de honderd kilometer per uur over de Langeweg in Wilhelminadorp en ging driftend een rechter bocht in.  De maximum snelheid is daar 60 kilometer per uur.

In de bocht brak de wagen uit, de Kapellenaar verloor de macht over het stuur en de auto kwam op de linker weghelft terecht. Een hem tegemoetkomende motorrijdster uit Nieuwerkerk (22) kon de auto niet meer ontwijken en een botsing met fatale afloop was het gevolg.

De rechtbank nam het de scholier met name kwalijk dat hij dergelijk rijgedrag 'voor de kick' deed. Binnenkort moet de Kapellenaar deelnemen aan een speciale rijtest van het CBR om te kijken of hij nog wel geschikt is om een voertuig te besturen.

Zie ook:
- OM: 'Dood door schuld' (05-11-2010)
- Dode bij ongeval Wilhelminadorp (24-05-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danielle (19-11-2010 om 13:49)
Dieptriest dat een mensenleven slechts 2 maanden cel en 6 weken taakfstraf waard is. Drie jaar rijontzegging stelt ook niets voor, vaak stappen ze toch gewoon in een auto. Wie controleert het immers? Als je jongelui hier niet harder voor straft, zullen ze roekeloos blijven rijden.
Roos (19-11-2010 om 12:53)
Ik ben van menig dat iemand die zo idioot rijdt, nooit meer in een auto hoort te zitten. Ik mag aannemen dat je op die leeftijd je verstand hebt.
Arend (19-11-2010 om 12:35)
Wat een straf zeg, onzettend zwaar, ongelofelijk dat zulke mensen niet levenslang het rijden met een motorwoertuig wordt verboden. De gevangenisstraf is een belediging voor de nabestaande. familie en vrienden.Het is een schande!!!!!!!!!!!!!!
M. (19-11-2010 om 12:25)
Een half jaar?, 2 maanden?, 240 uur?, 3maanden? SCHANDALIG ! Deze moordenaar zou nooit meer het daglicht mogen zien, laat staan er bij rondrijden. Hallo meneer de rechter(s), hebben jullie de realiteit nog voor ogen?
Zoltan (19-11-2010 om 11:59)
Deze bestuurder heeft bewust een risico genomen voor de kick. En dan is dit de straf een half jaar. Dit kan alleen in Nederland. Daders worden zielig bevonden en slachtoffers hebben gewoon pech. slachtoffers zijn de dupe van dit rechtssysteem. Het lijkt wel of rechters van een ander planeet komen.
Ferdinand (19-11-2010 om 11:33)
Goed zo! Laat dit een afschrikwekkend voorbeeld zijn voor al die petjes die nog steeds denken dat ze met hun gepimpte Hondaatjes de wegen onveilig kunnen maken.
Cookie-instellingen beheren