Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil jaar cel voor fataal ongeluk

Toegevoegd: 03-12-2010, 09.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige inwoner van Sluiskil is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist vanwege betrokkenheid bij een zeer ernstig verkeersongeluk.

De beginnend bestuurder wordt verweten op 6 juli 2008 met hoge snelheid over de kruising Langeweg/Oude Bontepolderstraat in Sluiskil te hebben gereden. Ook zou hij onder invloed van medicijnen zijn geweest en geen voorrang te hebben verleend. Als gevolg daarvan botste hij tegen een van rechts komende scooter.


De bestuurster van de scooter, een 16-jarig meisje uit Sas van Gent raakte zwaar gewond. Haar passagiere, een 15 jarig meisje uit Philippine kwam dertig meter verder op de grond terecht en overleed ter plaatse. De auto van de jongeman kwam honderd meter na de botsing tot stilstand tegen het talud.

Volgens een deskundige moet de jongeman zeker 120 tot 130 kilometer per uur hebben gereden, waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Uitspraak 16 december.

Zie ook:
- Dode bij verkeersongeval Sluiskil (06-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janse (3-12-2010 om 13:32)
Ik ben het roerend eens met Toon, Minstens tien jaar de kast in en nooit meer achter het stuur. En volgens K rijd hij weer al vrolijk rond in een BMW' waarom mag iemand met een jachtvergunning deze vent niet afschieten ? van mij wel...
Anoniem (3-12-2010 om 12:50)
Waar gaat dit over. zijn vader heeft niet eens een b.m.w is het al niet erg genoeg voor alle mensen die er bij betrokken zijn. iedereen is hier slachtoffer van een erg ongeluk en als moeder van ook een paar jong volwassen kinderen, leef ik met alle partijen mee
Toon (3-12-2010 om 12:32)
Vonnis10 jaar cel 5 jaar werken in instelling van verkeersslachtoffers en rijbewijs nooit meer teruggeven
K (3-12-2010 om 12:03)
Ik zag deze meneer p een paar weken geleden weer dik de max snelheid overschrijden binnen de bebouwde kom van sluiskil in de bmw van zijn vader dus of hij iets geleerd heeft van het doodrijden van het meisje vraag ik mij af, stop dit soort wegpiraten voordat ze weer iemand van het leven beroven
Jan (3-12-2010 om 10:06)
En de familie van de slachtoffers hebben levenslang...
Just_me (3-12-2010 om 09:56)
Je mag er maar 60! na 2,5 jaar gaan ze nog wel even een strafje geven. 1 jaar, dat heeft lekker zin in de tussentijd heeft hij al 2,5 jaar zijn rijbewijs terug en rijd hij gewoon vrolijk rond. Jammer zulke dingen.
Cookie-instellingen beheren