Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Vrijspraak in zaak ontucht

Toegevoegd: 09-12-2010, 16.37 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 72-jarige man uit Wemeldinge, die werd verdacht van ontucht met een achtjarige dorpsgenote, is daarvan donderdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

De officier van justitie in Middelburg had eveneens om vrijspraak gevraagd. Dat de rechtbank heft vrijgesproken, komt door een recent arrest van de Hoge Raad, die stelt dat een bewijs, alléén gebaseerd op alleen de verklaring van het slachtoffer onvoldoende is om tot een veroordeling te komen. 


De zaak werd eerder aangehouden om de verklaring van het meisje door een deskundige te laten beoordelen. Deze beoordeelde haar verklaring als 'onvoldoende betrouwbaar'.

Zie ook:
- Officier eist vrijspraak voor bejaarde (25-11-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bewijs (10-12-2010 om 16:15)
1 getuige is geen getuige, zo simpel als 1 plus 1 2 is ;)
Ikke (10-12-2010 om 12:33)
Waarom zou een 8 jarige daar over liegen, het is niet meer dan logisch dat ze moeilijk kan omschrijven wat er precies is gebeurt, ze is 8 jaar wat verwachten ze nou. Als zij echt misbruikt is dan is haar leven naar de knoppen en zal ze het nog heel moeilijk krijgen. ik zou het er niet bij laten.
Lies (10-12-2010 om 11:36)
Hoho wie zegt dat het meisje liegt. Hebben jullie enig idee hoeveel mensen er vrijgesproken worden op gebrek aan bewijs? Het bloijft altijd een 1 op 1 verhaal. Weer je wat vreselijk is.Dat de dader toch vrijgesproken word terwijl hij schuldig is. Een slachtoffer heeft levenslang!!
Eva (10-12-2010 om 10:42)
@ iemand die deze wereld niet meer begrijpt Jemig, doe is even normaal! deze man valselijk beschuldigd? ook wel eens aan gedacht dat iemand die zoiets doet, het vaak ontkent om zijn straf te ontlopen. Je hoeft er namelijk niet echt trots op zijn om aan minderjarige meisjes te zitten. Medelijden hebben met deze man is niet nodig denk ik. Denk eerder aan het meisje van 8 jaar. die weet niet waarschijnlijk niet eens wat aanranden betekend, en zal hier dus ook waarschijnlijk niet over liegen.
Mar (10-12-2010 om 08:42)
Was er niet de mogelijkheid om een second opinion van een tweede deskundige te vragen?Want nu is de vrijspraak gebaseerd op de verklaring van 1 persoon; ik vind dat niet echt waterdicht. Ik had er iig geen genoegen mee genomen!
Iemand die deze wereld niet meer begrijpt (9-12-2010 om 23:47)
Het is heel erg dat deze man valselijk beschuldigd is. Misbruik is iets verschrikkelijks en om over zoiets te liegen en iemand's leven daarmee vernietigen vind ik onbegrijpelijk en niet goed te praten. Heel veel sterkte bij het verwerken mijnheer. Voor het meisje komt hopelijk psychische hulp.
Cookie-instellingen beheren