Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 16-12-2010, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 21-jarige man veroordeeld voor het veroorzaken van een zeer ernstig ongeluk in Sluiskil.

De beginnend bestuurder uit Sluiskil kreeg een rijontzegging van drie jaar, een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en elektronisch toezicht voor de tijd van zes maanden opgelegd.


Op 6 juli 2008 reed hij met hoge snelheid over de kruising Langeweg/Oude Bontepolderstraat in Sluiskil. Doordat hij geen voorrang gaf aan een van rechts komende scooter volgde er en botsing, waarvan de passagiere, een 15-jarig meisje uit Philippine kwam te overlijden en de bestuurster, haar een jaar oudere vriendin uit Sas van Gent, zwaar lichamelijk letsel opliep.

In haar vonnis stelde de rechtbank dat de jongeman roekeloos rijgedrag en geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel had getoond. Volgens de deskundigen had de jongeman op het moment van de aanrijding minimaal 120 kilometer per uur gereden, terwijl daar maximaal 80 kilometer per uur was toegestaan.

Tegen de jongeman was een celstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf onder meer omdat er tussen de aanrijding en de behandeling van de zaak veel tijd was verstreken.

Zie ook:

- OM wil jaar cel voor fataal ongeluk (03-12-2010)
- Dode bij verkeersongeval Sluiskil (06-07-2008)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (17-12-2010 om 00:37)
SluisKILL.. U heeft zeker geen kinderen ? ik heb ook 0,0 betrokkenheid maar als mijn kind door zo een gek word doodgereden stap ik ook maar in de auto denk ik, zo een straf voor MOORD met voorbedachte rade heb IK over voor MIJN kind.
Fransiscus (16-12-2010 om 23:49)
6 juli 2008? En nu pas een veroordeling? Niet te geloven dat dat zo lang moet duren....Leg dat eens uit Justitie!
Paul (16-12-2010 om 23:15)
Ook hier zijn geen woorden voor. Vreemd hé dat ze in Den Haag nog steeds niet snappen waarom Geert Wilders zoveel stemmen krijgt....wat een FLUTstraf
3 levens (16-12-2010 om 22:22)
Beste mensen, ik denk dat die jongen van het ongeluk alleen al genoeg geleerd en afgezien heeft. Hoogst waarschijnlijk was het niet zijn bedoeling om iemand dood te rijden. Natuurlijk is het niet slim om op zo'n plaats te hard te rijden. Maar tussen moord en een ongeluk zit een groot verschil.
Miranda (16-12-2010 om 21:56)
@sluiskil. het maakt niet uit hoe of wat HIJ reed te hard en reed 1 meisje dood en 1 in de vernieling en de straf die HIJ daarvoor krijg is VEEL te laag!!!!!! maar kom op voor je dorpsgenoot...alleen heel erg voor de nabestaanden van de 2 meisjes!!!!!!!!!!
Sluiskil (16-12-2010 om 21:42)
Jammer dat mensen zo nutteloos comentaar plaatsen, 9 van de 10 de een reactie plaatsen hier, hebben 0,0 betrokkenheid en kennen nog situatie nog afgelegde verklaringen nog de betroken personen zelf. laat het dan gewoon reacties te plaatsen.
Cookie-instellingen beheren