Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 16-12-2010, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 21-jarige man veroordeeld voor het veroorzaken van een zeer ernstig ongeluk in Sluiskil.

De beginnend bestuurder uit Sluiskil kreeg een rijontzegging van drie jaar, een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en elektronisch toezicht voor de tijd van zes maanden opgelegd.


Op 6 juli 2008 reed hij met hoge snelheid over de kruising Langeweg/Oude Bontepolderstraat in Sluiskil. Doordat hij geen voorrang gaf aan een van rechts komende scooter volgde er en botsing, waarvan de passagiere, een 15-jarig meisje uit Philippine kwam te overlijden en de bestuurster, haar een jaar oudere vriendin uit Sas van Gent, zwaar lichamelijk letsel opliep.

In haar vonnis stelde de rechtbank dat de jongeman roekeloos rijgedrag en geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel had getoond. Volgens de deskundigen had de jongeman op het moment van de aanrijding minimaal 120 kilometer per uur gereden, terwijl daar maximaal 80 kilometer per uur was toegestaan.

Tegen de jongeman was een celstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf onder meer omdat er tussen de aanrijding en de behandeling van de zaak veel tijd was verstreken.

Zie ook:

- OM wil jaar cel voor fataal ongeluk (03-12-2010)
- Dode bij verkeersongeval Sluiskil (06-07-2008)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (16-12-2010 om 17:03)
Zo iemand moet je gewoon 25 jaar late zite als je zo rij maar nee 1 jaartje
Fred (16-12-2010 om 17:02)
Ze hadden die zijn rijbwijs nooit meer terug mogen gevne en lage straf omdat detijd die ouders zitten voor de rest van hun leven vast en daar denk zon rechtbank niet bij na he schande is het
R (16-12-2010 om 16:45)
Je rijdt bewust veel te hard. Je rijdt bewust zo hard dat je iemand geen voorrang kan geven. Dit is dan moord en deze beginnend bestuurder is dus een moordenaar.
Nanda (16-12-2010 om 16:33)
Die tijd heeft er niks niks mee te maken en belachelijk dat de uitspraak zolang moet duren......daarom verdient hij geen lagere straf.raar geregleld in dit land,zo vraagt men om problemen en hufterig gedrag.
Cookie-instellingen beheren