Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Noodscenario strooizout

Toegevoegd: 24-12-2010, 15.20 uur
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
© Foto: Waterschap Scheldestromen / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De bodem van de zoutvoorraad van Zeeland is in zicht. Daarom treffen de Zeeuwse wegbeheerders Rijkswaterstaat, provincie, waterschap, NV Westerscheldetunnel en Zeeland Seaports vanaf aanstaande maandag maatregelen. Er gaat een noodscenario van start.

Er is de afgelopen weken al veel strooizout gebruikt. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is ook de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt. Het tekort aan strooizout is een probleem waar bijna elke wegbeheerder in ons land mee te maken heeft. Daarom is een zoutloket ingesteld. Al het beschikbare strooizout wordt verdeeld via dit loket zodat het optimaal gebruikt kan worden.

 


Als gevolg hiervan kan alleen gestrooid worden op de belangrijkste wegen van bovengenoemde wegbeheerders (zie kaart). Op andere wegen, parallelwegen en fietspaden die normaal gezien wel gestrooid worden, wordt dus niet gestrooid met zout. Daar wordt de gladheidbestrijding minimaal uitgevoerd door eventueel te strooien met andere middelen, schuiven of vegen. Er kunnen plaatselijk ongemakken ontstaan door bijvoorbeeld gladde wegen of het ontstaan van sneeuwduinen.

De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeerssituatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ook een burger (25-12-2010 om 09:20)
Ik ben van mening dat we de MANNEN/VROUWEN die bijna dag en nacht in touw zijn om de doorgaande wegen schoon te maken/houden wel wat meer mogen waarderen. Er worden enorme hoeveelheden zout gestrooid in HEEL HET LAND.......Laten we dan niet als echte Nederlanders zoveel klagen............
Bert (25-12-2010 om 08:56)
Wat belachelijk!!! hebben ze dan niet geleerd van vorig jaar?
M (25-12-2010 om 08:10)
IK BETAAL ME BONT EN BLAUW AAN DE NEDERLANDSE OVERHEID!! Iedereen doet dat! En dan de wegen nog is niet berijdbaar maken!?!?! Mr. Rutten: DOE ER WAT MEE! Bouw desnoods massa's loodsen in elke provincie! En blijf zout inzamelen. Bederft toch niet
Bert (25-12-2010 om 03:02)
Zout koop je zefs in de suprmarkt! strooi dan met kunstmest als laatste optie
Arend (24-12-2010 om 23:55)
Wij eisen van de NS geld terug vanwege vertragingen op het spoor, wij eisen een vergoeding van de KLM vanwege vertragingen en annuleringen van vluchten, maar dit moeten we maar voor lief nemen. Nee, gemeente en rijkswaterstaat!!! U moet zich schamen, u verzaakt uw plcht schandalig gewoon..
Al gore (24-12-2010 om 23:46)
Mensen mensen, wat klagen jullie nou? Heel de wereld loopt te huilen omdat de aarde opwarmd, dus waarom zou de overheid meer zout inkopen? Dat is toch nergens voor nodig? En wat kan een provincie besuur of gemeente bestuur eraan doen als bedrijven geen zout leveren? Niet veel he?
Cookie-instellingen beheren