Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Noodscenario strooizout

Toegevoegd: 24-12-2010, 15.20 uur
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
© Foto: Waterschap Scheldestromen / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De bodem van de zoutvoorraad van Zeeland is in zicht. Daarom treffen de Zeeuwse wegbeheerders Rijkswaterstaat, provincie, waterschap, NV Westerscheldetunnel en Zeeland Seaports vanaf aanstaande maandag maatregelen. Er gaat een noodscenario van start.

Er is de afgelopen weken al veel strooizout gebruikt. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is ook de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt. Het tekort aan strooizout is een probleem waar bijna elke wegbeheerder in ons land mee te maken heeft. Daarom is een zoutloket ingesteld. Al het beschikbare strooizout wordt verdeeld via dit loket zodat het optimaal gebruikt kan worden.

 


Als gevolg hiervan kan alleen gestrooid worden op de belangrijkste wegen van bovengenoemde wegbeheerders (zie kaart). Op andere wegen, parallelwegen en fietspaden die normaal gezien wel gestrooid worden, wordt dus niet gestrooid met zout. Daar wordt de gladheidbestrijding minimaal uitgevoerd door eventueel te strooien met andere middelen, schuiven of vegen. Er kunnen plaatselijk ongemakken ontstaan door bijvoorbeeld gladde wegen of het ontstaan van sneeuwduinen.

De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeerssituatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
F (24-12-2010 om 23:31)
Niet genoeg strooitzout? Nog even?! het rijk en wegen beheerders zijn gewoon te gierig om zout te kopen, of iets anders te proberen..! kijk naar scandinaviƫ.. zand, steengruis, grint en lavasteen gruis.. word allemaal hergebruikt, geen tekorten en nog goed voor milieu ook!!
Weggebruiker (24-12-2010 om 23:27)
We kunnen er lang en breed over praten, maar het is helaas zo dat we hier geen invloed op hebben. Pas je dus aan aan de weersomstandigheden. Houdt afstand, rijdt rustig en vertrek vroeger van huis. Dagelijks zie ik mensen die toch te hard rijden en aan mijn bumper hangen. Doodeng, levensgevaarlijk.
Hans (24-12-2010 om 22:50)
@ Lianne, ik weet niet waar jij woont, maar hier in Goes was het eerste pak sneeuw er al voor Sinterklaas., En jah, goed idee, al het belastinggeld op te laten gaan aan zout. Ow nee we willen ook nog daar die nieuwe bestrating, en daar moet dat gebeuren. Stop met zeiken, heel Europa ligt toch plat.
Onbegrijpelijke (24-12-2010 om 20:18)
Tja wat een dubbel gevoel Geen of te weinig zout en straks weer kosten noch moeite wordt bespaard om een Zeeuwse campagne te lanceren voor minder verkeersslachtoffers .,.... Ik weet het wel maar de provincie blijkbaar nog steeds niet
Joerie (24-12-2010 om 17:30)
Hoe is het nou mogelijk dat er nu al weer een zout te kort is?? je zou toch denken dat het na vorig jaar orde op zaken is gesteld. mischien moet er eens goed naar dit amtelijke apparaat gekeken worden. zit echt heel veel geld, maar is het efficient genoeg? nee bezuinig dan maar lekker op de zorg
Jaap den hollander (24-12-2010 om 17:20)
Noodscenario zout :er is 1 grondstof die onuitputtelijk in de NL bodem zit en dat is zout! Dit tekort is alleen maar een kwestie van gebreka an organisatie en niet leren van 2009. Het is nog maar 3 dagen winter!
Cookie-instellingen beheren