Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
123 files van totaal 474 km

Elf drugsdealers opgepakt

Toegevoegd: 18-01-2011, 16.58 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De politie heeft in het kader van een groot onderzoek in totaal elf drugsealers aangehouden.

Vanaf medio september 2010 tot heden is er een opsporingsonderzoek gehouden inzake drugsgebruik en drugshandel op Schouwen-Duiveland, hoofdzakelijk Zierikzee en omgeving.


Het ging volgens de politie om handel in met name speed (amfetamine) en cocaïne, maar ook wiet en MDMA /XTC pillen. Al snel bleek dat het gebruik op Schouwen-Duiveland zich verder uitstrekte, tot de omgeving Middelharnis (Zuid Holland).

Inmiddels zijn er ongeveer 200 gebruikers in beeld gebracht en zijn 11 dealers aangehouden. Er zijn er 50 getuigen/klanten gehoord. De dealers werden aangehouden in Zierikzee, Zonnemaire, Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet.

Er zijn diverse huiszoekingen verricht, waarbij in totaal meer dan een kilo drugs in beslag is genomen. Tevens zijn er wapens in beslag genomen. Ook zijn er waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder motorvoertuigen en een boot ten behoeve van het wederrechtelijk verkregen voordeel. Deels is hierop conservatoir beslag gelegd en is bij twee dealers een strafrechtelijk financieel onderzoek (SFO) opgestart.

Het onderzoek is in de eindfase, maar enkele aanhoudingen zullen nog plaatsvinden. Een aantal dealers zit in hechtenis in afwachting van hun proces.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-1-2011 om 10:38)
@Arie, de onbezorgde jeugd van deze jongeren begint bij de opvoeding. M.a.w. leer ze en laat ze zien wat die rotzooi aanricht en laat ze niet aan hun lot over omdat je moet werken voor een te duur huis of omdat je net zo als je buurman een dure auto of drie keer per jaar op vakantie moet.
Burgertje.......................... (19-1-2011 om 10:06)
@Ari, Blij, omdat dit soort dingen opgelost worden. Staat niks over blij dat anderen gestraft worden, staat alleen dat ze goed gestraft mogen worden. Nogmaals ik ben telkens blij wanneer er weer een dealerclubje minder is.... Je hebt wel gelijk dat jongeren een jeugd gegeven moet worden.
Francois (19-1-2011 om 01:54)
@Arie, Lekker kortzichtig, wel eens gehoord van snel geld willen maken!! Wie zegt dat het jongeren zijn?? Kansen moet je zelf creeren, geluk komt niet aanwaaien. Daar zal je voor moeten werken en dat heet karakter tonen. Sommige willen dat berijken op een verkeerde manier, helaas.
Raymondo (19-1-2011 om 00:16)
Zo Zo Politie Politie doen we ook nog eens nuttig werk petje af voor onze politie hoor ! zulke criminelen keihard aanpakken en geen onschuldige hardwerkende mensen laseren langs de weg goed gedaan oom agentje een 10 !
Arie (18-1-2011 om 22:46)
Zo grappig altijd om te zien dat er mensen blij worden als er anderen gestraft kunnen worden.. Keihard aanpakken, geen genade, dat zal ze leren, hoezee! Geef jongeren dan ook een jeugd als je ze van de drugs af wilt houden.
Burgertje (18-1-2011 om 18:33)
Jullie zijn een fantastisch team en ga vooral zo door met jullie werk. Ik ben er in ieder geval heel blij mee als ik dit soort dingen lees. Mogen de dealers goed gestraft worden...............
Cookie-instellingen beheren