Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 81 km

Celstraf geëist voor misbruik dochter

Toegevoegd: 28-02-2011, 21.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit 's Gravenpolder is maandag een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. De man wordt ervan verdacht zijn - vandaag 16-jaar geworden dochter ruim drie jaar lang seksueel te hebben misbruikt.


Het misbruik begon volgens de man spelenderwijs met het betasten toen zij elf jaar was en ging van kwaad tot erger. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje het misbruik aan haar vriendin vertelde. Die vertelde het aan haar moeder, die weer aan de huisarts en die maakte er melding van bij het Advies en Meldpunt Kindermisbruik (AMK).

In eerste instantie leek het er op dat der zaak -na familieberaad- binnenshuis zou blijven, maar het meisje deed alsnog aangifte. De man heeft zich tot zijn aanhouding op 22 september onder behandeling gesteld. Sinds die dag zit hij in voorarrest.

De man zegt zich weinig van zijn seksuele vergrijp te kunnen herinneren. In het verleden heeft de man zich ook al vergrepen aan toen twee minderjarige zusjes van zijn echtgenote. De uitspraak is op 14 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos K. (1-3-2011 om 10:33)
Bah! 'Na familieberaad de zaak binnenshuis houden' Nee dat is rechtvaardigheid hè? Want dan komt het niet in de openbaarheid, en is de 'familie eer' gered. Dappere meid! Toch aangifte gedaan. Veel sterkte hoor..
Pascal (1-3-2011 om 10:15)
Aah weer te ziek voor woorden zo'n man. Jammer dat je hier in Nederland voor te hard rijden al een hogere straf krijgt dan voor dit soort zaken. Opsluiten en nooit meer vrijlaten zeg ik.
Mini (1-3-2011 om 10:03)
Kinderen die misbruikt worden zijn voor hun hele leven kapot. Zeker als het hun vader betreft! Soms begint het al op zeer jonge leeftijd,mensen geloven dit vaak niet toch is het helaas zo!
Mar (1-3-2011 om 09:31)
Ik begrijp oprecht niet dat die moeder nog door wil gaan met zo'n man.En ik vind het heel dapper van het meisje dat ze alsnog aangifte heeft gedaan; geweldig meid, veel sterkte en ik hoop dat je hierbij hulp krijgt!
Ik (1-3-2011 om 08:26)
En dit moest maar met de mantel der liefde , in een grote paraplu gestopt worden. Bah, wat een hypocriete bedoeling . De hele familie wist er van en er moest maar vergeven worden. Als niemand er vanaf weet is de zonde niet zo erg? Sterkte voor dochter die heeft levenslang
Middelburgse (1-3-2011 om 08:06)
Wat is dat nou voor straf!! 18 mnd waarvan 6mnd voorwaardeljk is toch VEEL TE WEINIG!!!!! Ze moeten die gek voor de rest van zijn leven opsluiten!!! Soms snap ik dat rechtsysteem hier in NL niet hoor de meeste straffen zijn veel te laag!!!
Cookie-instellingen beheren