Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Toegevoegd: 22-03-2011, 18.26 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - Als een 17-jarige jongeman uit Axel de raad van een politieagent had opgevolgd, dan had hij zijn rijbewijs nu nog in zijn bezit...

Maandag bekeurde een agent van de Zeeuwse politie in Axel de jongen omdat hij over de rijbaan reed met zijn brommer waar dat niet was toegestaan. Hij had het fietspad moeten gebruiken.


Het viel de agent ook op dat de brommer erg hard reed en hij waarschuwde de Axelaar om een beetje op zijn snelheid te letten. Want, zo legde de agent uit, bij een hoge snelheid ontstaan eerder ongelukken en bovendien worden voor een dergelijke overtreding ook bekeuringen uitgedeeld. De jongeman beloofde de agent om zijn waarschuwing ter harte te nemen en vertrok.

Vandaag was dezelfde agent om ongeveer 07.50 uur op snelheid aan het controleren bij Magrette in Axel. Daar is een 30-kilometerzone en er komen bij de politie veel klachten binnen dat ter plekke te hard wordt gereden.

Op een gegeven moment komt er een brommer aan die veel te hard rijdt. De gemeten snelheid bedraagt zelfs meer dan het dubbele van wat er is toegestaan. De agent houdt de bestuurder staande en dan blijkt dat beide mannen elkaar een dag eerder al ontmoet hebben... Dit keer komt de 17-jarige Axelaar er niet meer met een waarschuwing vanaf. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezorgdepapa (24-3-2011 om 01:27)
Top ,dat iedere ouwe z..kerd hier z'n eigen tijd vergeten is.En ook vergeet in de spiegel te kijken.Niet vergeten dat er nog meer berichten zijn waar jullie allemaal lekker op kunnen reaguren.En knul mocht je dit lezen,fouten zijn menselijk. En als een 50cc 60 loopt is ie nog niet opgevoert
Kb (23-3-2011 om 21:15)
@marga : jij word zeker betaald met het geld dat word opgehaald met boetes .... politie zou wel iets vaker eens een waarschuwing mogen geven inplaats van die torenhoges boete's direct ! dan winnen ze misschien nog iets van begrip of respect van beboete hardwerkende burgers...
À (23-3-2011 om 13:46)
Leuk om scooters te pakken daar waar ze niet mogen rijden,te hard rijden dat kan niet, is het een hobby geworden om scooters te pakken?Mogen we dan ook vermelden dat de motoragenten die vaak op dit stuk rijden zich niet aan de snelheid houden,snel vaak keren en zo weer een scooterrijder pakken?
Hans (23-3-2011 om 13:28)
Beste Marga, beetje domme opmerking. We zijn net blij dat we niet meer om iedere scheet bekeurd worden en het bonne quota is afgeschaft begin je met zulke onzin. Normaal werken waarschuwingen soms zelf beter dan gelijk schrijven. En als je na een waarschwuwing betrapt wordt is het aftikken.
Erik (23-3-2011 om 13:25)
Die jongen kan bijna een boerderij beginnen. Reed als een kip zonder kop. Hij is een domme gans. Een uilskuiken. Stom als een achtereind van een varken en zoals "haha" al schreef...een ezel. Wie weet er nog meer?
Sjonnie (23-3-2011 om 11:52)
Tja... nobel van de agent om te geloven dat iemand echt wel kan beteren, chapeau voor de betreffende agent. Jammer dat zo'n snotjong er mede voor zorgt dat het vertrouwen geschaadt wordt. Ik stel voor: minimaal een jaar geen mogelijkheid tot autorijexamen en brommer in de shredder...
Cookie-instellingen beheren