Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Delta: boete voor niet melden voorval

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta in donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tegen de energieproducent was 12.000 euro boete geëist. Op 2 juli 2008 vond er in een 50kV-schakelstation bij de warmtekrachtcentrale bij Dow in Terneuzen een incident plaats waarbij het verstikkende broeigas zwavelhexafluoride de lucht in ging.
 
Delta had dit voorval niet of in ieder geval niet tijdig aan de provincie gemeld en werd daar dus voor veroordeeld.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ john (1-4-2011 om 20:24)
Typisch weer zo iemand die afgaat op geruchten of lariekoek van Greenpeace. Kerncentrales zijn niet gevaarlijk, tsunamies wel, maar wanneer kom je er hier een tegen die de dijk bij Borsele overkomt? Wat wil je dan? olie, kolen en aardgas centrales?
Xiria (1-4-2011 om 19:00)
Meneer John,mag ik zeggen dat u wel heel erg makkelijk zegt dat Borsele dicht moet. Maar goed dan komen alle medewerkers,aanemers en ander volk toch gewoon hun loonzakje bij u ophalen........
Dennis (1-4-2011 om 18:13)
Ehhh john, dit artikel gaat over de dow en niet over de kerncentrale? een beetje off-topic niet?
MotoRob (1-4-2011 om 17:54)
Ach dat geld hebben ze zo weer terug verdiend, dan gooien ze de energiekosten omhoog en betalen wij met zijn allen dus in principe hun boete, was dus geen slimme zet van de rechter, ook zijn/haar energiekosten gaan nu omhoog.
Lion (1-4-2011 om 15:26)
Melden ,ben ik het eens,maar wat had de provincie nog kunnen doen dan?echt helemaal niets toch
Manu (1-4-2011 om 14:39)
Erg kortzichtig john. denk eens aan de werkgelegenheid.. jij werkt er niet zeker? en weet je de gevaren? vast niet.. een fabriek als yara of dow is even zo gevaarlijk... en daarbij zijn de veiligheidsmaatrgelen op borsele vele malen beter dan elke andere kerncentrale.
Cookie-instellingen beheren