Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer controleactie Vlissingen

Toegevoegd: 14-04-2011, 14.42 uur
De controle in Vlissingen.
De controle in Vlissingen.
© Foto: DaniĆ«l Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam voert vandaag vanaf 14.00 uur een derde grootschalige controleactie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Deze keer is niet het Baskenburgplein de uitvalsbasis, maar het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat. Net als op 23 september en 9 december vorig jaar, int de Politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in.


Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

Deze grootschalige actie maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente startte eind september vorig jaar samen met de andere leden van het interventieteam met de extra acties. Het project loopt tot eind april 2011.

Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de weten regelgeving houden.

De gemeente en de andere partijen hebben al aangegeven dat ze na afloop van dit interventieproject inzetten op blijvende samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ilona (15-4-2011 om 06:01)
Hans@ niet allleen overheden liegen,maar de burgers ook,en hoeland reed jij met een defecte lamp,want vele zeggen dat ie net kapot is,daar trapt men niet in,ik vind de actie goed,ik betaal netjes mij belasting en rekeningen. en veiligheid gaat voorop,en is hard nodig in vlissingen.
Wegenbelasting (15-4-2011 om 04:09)
Goede zaak, ik betaal mijn wegenbelasting dus de rest van nederland mag dat ook doen, zoniet dan kun je gepakt worden bij een grote controle. Speel het spel en hou je aan de regels dan krijg je geen boete en wordt je auto niet in beslag genomen.
VdVonck (14-4-2011 om 23:39)
Iedereen die commentaar heeft op dit soort controles houdt zich gewoon niet aan de regels. Wat de 'sportieve' uitlaatjes betreft, het is gewoon irritant. Daarnaast is het ook gewoon lachwekkend. Ze produceren een hoop herrie maar vooruit komen doen ze niet!
Arie (14-4-2011 om 22:57)
Genoeg onveiligheden waar in Zeeland 0,0 aandacht aan wordt besteed, dus veiligheid voor de burger is een sprookje. Kwestie van prioriteiten en beleid..
D (14-4-2011 om 22:03)
Dit is gewoon een goede zet van de politie.. Ook dit hoort bij hun functie. En ECHTE criminelen oppakken doet het AT van de politie. Prima zet om het middengebied eens aan te pakken van Vlissingen.
@ jeroen (14-4-2011 om 21:53)
Jeroen, je piept wel anders als er een onverzekerde werkloze met zijn auto jou of je kind aanrijdt! IPAls je al je verzekeringen en dergelijke betaald is er ook geen reden om moeilijk te doen tegen de politie of wel? Ik zou ook lachen als ik een agent was en weer een onverzekerde kon bekeuren :P
Cookie-instellingen beheren