Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer controleactie Vlissingen

Toegevoegd: 14-04-2011, 14.42 uur
De controle in Vlissingen.
De controle in Vlissingen.
© Foto: DaniĆ«l Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam voert vandaag vanaf 14.00 uur een derde grootschalige controleactie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Deze keer is niet het Baskenburgplein de uitvalsbasis, maar het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat. Net als op 23 september en 9 december vorig jaar, int de Politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in.


Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

Deze grootschalige actie maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente startte eind september vorig jaar samen met de andere leden van het interventieteam met de extra acties. Het project loopt tot eind april 2011.

Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de weten regelgeving houden.

De gemeente en de andere partijen hebben al aangegeven dat ze na afloop van dit interventieproject inzetten op blijvende samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (14-4-2011 om 21:44)
Goeie zaak dat die controles gebeuren door de diverse instanties. Deze acties zijn in de grote steden heel gewoon.Maar hier zit een aantal mensen altijd te zeuren over burgertje pesten en nog meer van die onzin.Als jij altijd je dingen doet die je moet doen is er toch niks aan de hand?
Toine (14-4-2011 om 21:44)
Goeie actie!! Ik moest van de week even in Vlissingen zijn en werd tot 3x toe bijna van de weg gereden door een stel idioten in afgetrapte Civics met open uitlaat die vol door rood licht reden. Rijbewijs innemen en auto in de pers,de waarde is tochh nihil. Ga zo door nu Middelburg nog.
Remco (14-4-2011 om 21:09)
Wat een actie zeg !!!!! ik zie de hele dag al takelwagens van kuzee langstrijden met inbeslag genomen autos erin. Het is alleen jammer dat ze die honda civics niet in beslag genomen hebben want daar hebben wij in de scheldestraat het meeste last van. SUPERGOEDE ACTIE VAN ONZE VELDWACHTERS.
Wilco (14-4-2011 om 21:04)
Gewoon een supper aktiie zeker vaker doen, de leefbaarheid vergroten door minder overlast door minder lawaai overlast, mensen die in het uvw zitten en stiekum toch werken worden hier ook mee gepakt evenals de personen die nog openstaande boetes hebben of geen wegenbelasring betalen. aktie Okay
Mo (14-4-2011 om 20:45)
@ J . van Caam denk je nu echt dat deze politiemensen niet liever inbrekers pakken. Ze krijgen ook gewoon opdrachten van hun meerdere dus ze moeten meedoen aan zo;n controle
Bmw (14-4-2011 om 20:30)
Ik werd ook al klem grerden bij het stoplicht door 2 van die mafkeezen ze haalde heel me auto en ze vinde niks van mij moge ze echt stoppe met deze onzin.. als ze nou gewoon is die civic rijders iets harder aanpakken die de vlissingse weg als race baan zien
Cookie-instellingen beheren