Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer controleactie Vlissingen

Toegevoegd: 14-04-2011, 14.42 uur
De controle in Vlissingen.
De controle in Vlissingen.
© Foto: DaniĆ«l Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam voert vandaag vanaf 14.00 uur een derde grootschalige controleactie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Deze keer is niet het Baskenburgplein de uitvalsbasis, maar het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat. Net als op 23 september en 9 december vorig jaar, int de Politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in.


Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

Deze grootschalige actie maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente startte eind september vorig jaar samen met de andere leden van het interventieteam met de extra acties. Het project loopt tot eind april 2011.

Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de weten regelgeving houden.

De gemeente en de andere partijen hebben al aangegeven dat ze na afloop van dit interventieproject inzetten op blijvende samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (14-4-2011 om 19:59)
Prima actie hoor! Gewoon zorgen dat alles klopt aan je voertuig, dan krijg je hier ook niet mee te maken. @ de rest met commentaar: "echte" criminelen opsporen kost veel tijd en geld, zeker als er weinig tot geen sporen van de dader te vinden zijn ......
Kasteel bewoner (14-4-2011 om 19:55)
Lekker rustig in de kasteelstraat,geen bonkende auto wachten voor de coffieshop, is niet de bedoeling van deze actie,maar wat mij betreft een welkom rust in de straat,mogen ze elke week doen !
Jeroen (14-4-2011 om 19:11)
Ik heb geen goed woord over voor deze 3e actie. Van mij krijgt de politie geen respect, ze zitten lachend op hun motor, zijn ze met zijn 2en spelen ze met hun blauwe lampjes. En waarschijnlijk krijgen ze nog pizza op onze kosten ook, omdat ze zolang in Vlissingen bezig geweest ijn. Van mi NO RESPECT
Maja (14-4-2011 om 18:39)
Prima actie. @Hans overdag is er weinig kans dat je betrapt wordt met een defect lampje, dus eerlijk gezegd weet ik niet wat u daarmee bedoelt. Gewoon extra personeel inzetten in alle grotere kernen in Zeeland. Veiligheid voor de burger, dat is waar het om gaat.
Ronald (14-4-2011 om 18:23)
Goeie zaak!
J. van caam (14-4-2011 om 18:20)
Ik vind de politie zeeeeeeeer trieste mensen, mensen doen aangiftes over van alles en nog wat en wat doen ze eraan helemaal niks, maar een auto pakken met te hard geluid of idd lampjes kapot en dan bekeuren dat is het enige wat ze kunnen. verkeerspolitie dat zijn ze maar meer ook niet!!!!
Cookie-instellingen beheren