Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 185 km

Illegaal vuurwerk op Bevrijdingsfestival

Toegevoegd: 05-05-2011, 22.03 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Oranjedijk in Vlissingen is donderdag een 14-jarige jongen uit de gemeente Goes aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerk op zak.

De jongen wilde rond 17.00 uur het terrein van het Bevrijdingsfestival Zeeland opgaan en het beveiligingspersoneel controleerde zijn tas. Het bleek dat hij 155 stuks illegaal vuurwerk bij zich had, daarop werd hij door de beveiligers staande gehouden.


De politie hield hem vervolgens aan en de jongen gaf in eerste instantie een vals adres op. Het vuurwerk (nitraatklappers) werd in beslag genomen. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

De hoogte van de boete wordt vastgesteld door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (6-5-2011 om 15:44)
Weer zo'n snotneud die niet weet aan welke regels hij zich moet houden. En Ben, die beveiligingsambtenaar heeft correct gehandeld door de verdachte over te geven aan de politie en is niet zelf tot arrestatie over gegaan. Nu nog even aan dat ventje "stevig uitleggen" waarom hij fout was.
Cees (6-5-2011 om 12:11)
Waar waren de ouders?? Pak je verantwoordeijkheid op.
Ben (6-5-2011 om 08:33)
Een beveiligingsbeambte kan nooit iemand staande gehouden worden, wel aangehouden en dient de verdachte direct over te dragen aan de opsporingsambtenaar. Aanhouden is behouden aan een opsporingsambtenaar om te vragen naar persoonsgegevens.
PW (6-5-2011 om 07:42)
Met wat voor doel breng je dit mee naar een festival? Is het onschuldig bedoeld als geintje tegenover vrienden of een doelbewuste actie om paniek te zaaien in het festivalpubliek. Paniek in grote menigten pakken meestal niet goed. Een PV en een boete is wel het minste, het waarom is belangrijker.
Cookie-instellingen beheren