Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Jongen (8) verricht heldendaad op A58

Toegevoegd: 29-06-2011, 20.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
ARNEMUIDEN - Een 8-jarige jongen heeft vanmiddag het stuur van zijn moeder overgenomen toen ze onwel werd op de A58 ter hoogte van Arnemuiden.

De 30-jarige Vlissingse vrouw reed met haar 8-jarige zoon over de A58. De jongen bemerkte dat er iets met zijn moeder niet goed was toen ze in de middenberm reed en daarbij de vangrail raakte. Hij greep het stuur, stuurde de auto uit de berm en trok aan de handrem en verminderde de snelheid van de auto zodanig dat hij deze de berm in kon sturen naar de vluchtstrook aan de rechtkant van de weg.
 
Dit had zijn vader hem geleerd voor het geval er ooit iets mis zou gaan met zijn moeder en zij zelf de auto niet meer aan de kant kon krijgen. Automobilisten die in de nabijheid reden zijn gestopt, hebben de politie gebeld en de vrouw en de jongen aangesproken. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht maar kon zelfstandig haar weg vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joy (30-6-2011 om 23:13)
Gelukkig zijn het neurologen die bij bepaalde ziektenbeelden moeten beoordelen of iemand z'n rijbewijs kwijt is of niet, en is dat niet aan ons. Zoals in de krant stond had de moeder tijden geleden wel eens een epileptische aanval gehad. Dan ben je nog niet per se een gevaar op de weg.
Applaus! (30-6-2011 om 23:02)
Nadat ik vanavond in het Jeugdjournaal heb gehoord hoe deze situatie in elkaar zit, kan ik alleen nog maar applaus geven en begrijp ik waarom deze moeder wel auto durfde te rijden.
Bobbertje (30-6-2011 om 22:33)
Laten we blij zijn dat het goed is afgelopen . zolang we niets van de zaak weten, zijn we de laatsten om te mogen oordelen. hoog begaafd of niet, hij is in iedere geval een doenertje. hij mag van mij wel een dikke knuffel hebben,
Ziekte??? (30-6-2011 om 22:30)
En dan laat de moeder zelf ook nog eens weten dat ze NIET verder heeft gereden, zijn jullie oordelers dan niet allemaal een excuus verschuldigd? beetje te snel geoordeeld misschien? Petje af voor dit mannetje! en idd, iedereen kan onwel worden, ook als je kern gezond bent!!
Ziekte??? (30-6-2011 om 22:22)
Ik vraag me toch dringend af hoe jullie er bijna allemaal bij komen dat deze vrouw epileptie of diabetes heeft! één iemand noemt zoiets en gelijk duikt iedereen er boven op! heeft iedereen zijn oordeel en zou ze absoluut een gevaar zijn! vreemd hoor!!
Anwil (30-6-2011 om 20:19)
@de moeder, goede reactie van je ! en ik snap dat jullie trots zijn op jullie zoon, en de negatieve reactie's hier moeten jullie maar snel vergeten want mensen hebben TE snel een oordeel tegenwoordig !!
Cookie-instellingen beheren