Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (15) met katapult aangehouden

Toegevoegd: 04-09-2011, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagavond omstreeks 20.50 uur een katapult in beslag genomen. Een 15-jarige jongen uit de gemeente Hulst was met steentjes aan het schieten in de Minderbroederstraat in Hulst.

Omdat een katapult een verboden wapen is volgens de Wet Wapens en Munitie, is de jongen aangehouden door de agenten. Het is verboden om een katapult in bezit te hebben en deze te gebruiken. Ook kon de jongeman zich niet legitimeren toen de agenten om zijn legitimatie vroegen. 


De 16-jarige eigenaar van de katapult is ook als verdachte gehoord door agenten van de Zeeuwse politie. De jongen uit Hulst verklaarde afstand te doen van de katapult. De 15-jarige jongen is, in het bijzijn van zijn ouders, gehoord op het politiebureau. Ze waren allen akkoord met een HALT-afdoening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Normen en waarden, wetten en regels (5-9-2011 om 15:42)
Daarom gaat het zo fout in dit land, door mensen die het overdreven vinden dat een jongen niet met een verboden wapen mag rondlopen. En maar zeuren over de politie. Vroeger voedde een dorp een kind op, nu kijkt iedereen weg en geeft politie de schuld als het mis gaat. Wat een waardeloze mentaliteit!
Tom Paniché (5-9-2011 om 15:41)
@ tim, met een luchtbuks mag je ook niet zomaar over straat hoor. en er zijn echt wel professionele katapults die harder schieten dan wat onder de regeling voor o.a. de luchtbuksen valt. maar toch, een beetje veel tumult over wat mij een kwajongensstreek lijkt. maar dat is de paniek tegenwoordig.
Tim (5-9-2011 om 14:14)
Ja overdreven ja. Als ze een steentje gooien doet het net zo veel pijn. En een luchtbuks mag wel volgens de wet wapens en munitie maar een katapult niet. gaat echt te ver -_-
Balbla (5-9-2011 om 12:11)
Zijn er mensen die tegenwoordig geen voor oordelen trekken waarschijnlijkk kent geen van jullie de jongen dus kunnen jullie ook niet weten wat zijn intentie's waren me de katapult
Sjaak (5-9-2011 om 12:01)
Overdreven? Wat is dat voor domme reactie? Lekkere instelling is dat. Als hij nu gewoon verder mocht lopen en jij had een steentje tegen je harses gehad, had je het dan nog overdreven gevonden? Idioot... Hulde aan de dienstdoeners ter plaatse!
Zeeuwse meneer (5-9-2011 om 10:57)
Eens met zeeuwse mevrouw, ongevaalijke knulletjes van 15 durven ze wel aan, maar mannen of vrouwen die op een harley zitten ? nee, daar schijten ze zich van in de broek. de helden... niet trutten dus, gewoon die pult afpakken en foei ! en klaar ! geen getrut over kwajongensstreken graag !
Cookie-instellingen beheren