Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen (15) met katapult aangehouden

Toegevoegd: 04-09-2011, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagavond omstreeks 20.50 uur een katapult in beslag genomen. Een 15-jarige jongen uit de gemeente Hulst was met steentjes aan het schieten in de Minderbroederstraat in Hulst.

Omdat een katapult een verboden wapen is volgens de Wet Wapens en Munitie, is de jongen aangehouden door de agenten. Het is verboden om een katapult in bezit te hebben en deze te gebruiken. Ook kon de jongeman zich niet legitimeren toen de agenten om zijn legitimatie vroegen. 


De 16-jarige eigenaar van de katapult is ook als verdachte gehoord door agenten van de Zeeuwse politie. De jongen uit Hulst verklaarde afstand te doen van de katapult. De 15-jarige jongen is, in het bijzijn van zijn ouders, gehoord op het politiebureau. Ze waren allen akkoord met een HALT-afdoening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Judy (5-9-2011 om 10:20)
@Zeeuwsche mevrouw: wat een rare opmerking maakt u! Heeft dat knulletje niets anders te doen dan met een verboden wapen rond te lopen? Geldt de wet niet voor hem? Gek he, dat het zo uit de klauwen loop in dit land.. zeker als er mensen zijn als u die er zo laconiek over doen! Denk toch eens na...
Willem (5-9-2011 om 08:27)
Het zal politie hulst wel weer niet zijn.... Overal lees je dat ze moordenaars etc. opsluiten en plantages oprollen. En wat doen ze in hulst, een onschuldig jongetjes oppakken omdat hij een ''zogenaamd'' wapen heeft. dat is ook gelijk de grens van wat ze aankunnen. Triest, heel triest dit...
Harry (5-9-2011 om 06:44)
@ zeeuw, ben het helemaal met je eens,het is gewoon zielig!!!!
Priscilla (5-9-2011 om 01:42)
De schutter is bekend!! grapje! Nouu komt waarschijnlijk met een noodgang aan als je daar mee schiet! Dus idd in beslag nemen...kinderen horen verstoppertje te spelen!
Andere zeeuw (4-9-2011 om 23:09)
Ik vindt dit ook kinderachtig! Mensen, lees dan, het zijn STEENTJES, geen stenen of keien! En wie zegt/leest er dan dat hij op mensen schoot? Wie liep er vroeger niet met zo een ding over straat? Jammer dit.
Kees (4-9-2011 om 23:04)
Yari De kans dat het steentje in je oog komt is nihil en het feit dat je actie met een K schrijft vind ik persoonlijk wel heel ouderwets. Zal wel met jou manier van denken te maken hebben. Lion Jij hebt hier kennelijk een slechte ervaring aan over gehouden? Niets gewend.
Cookie-instellingen beheren