Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jongen (15) met katapult aangehouden

Toegevoegd: 04-09-2011, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagavond omstreeks 20.50 uur een katapult in beslag genomen. Een 15-jarige jongen uit de gemeente Hulst was met steentjes aan het schieten in de Minderbroederstraat in Hulst.

Omdat een katapult een verboden wapen is volgens de Wet Wapens en Munitie, is de jongen aangehouden door de agenten. Het is verboden om een katapult in bezit te hebben en deze te gebruiken. Ook kon de jongeman zich niet legitimeren toen de agenten om zijn legitimatie vroegen. 


De 16-jarige eigenaar van de katapult is ook als verdachte gehoord door agenten van de Zeeuwse politie. De jongen uit Hulst verklaarde afstand te doen van de katapult. De 15-jarige jongen is, in het bijzijn van zijn ouders, gehoord op het politiebureau. Ze waren allen akkoord met een HALT-afdoening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peelander (4-9-2011 om 22:29)
Makkelijke prooi voor onze vrienden politie!Goed gedaan om een crimineel in de dop aan te pakken. Weer een schoffie van de straat.goed bezig politie mijn complimenten!Nu hebben jullie weer wat inspiratie opgedaan voor het echte werk namelijk de grote jongens aanpakken,of zijn jullie nog steeds bang?
Jos (4-9-2011 om 21:55)
Zit je hele dagen te gamen is het niet goed , ga je lekker buiten kattekwaad uithalen weer niet goed volgens mij hebben jullie helemaal geen jeugd gehad stelletje bejaarden.OK beter ander spelletje uitzoeken maar wees nou eerlijk is dit nou de moeite waard om bij het nieuws te zetten.
Lion (4-9-2011 om 19:21)
Zeeuw? wat is hier overdreven aan. ik hoop dat ie jouw raakt,kijken of je het nog overdreven vind
Zeeuwse mevrouw (4-9-2011 om 19:20)
Tegen een knulletje van 15 durft de politie wel. Kunnen ze nu niks andes doen?
Harry (4-9-2011 om 19:19)
Overdreven?? kom je wel achter als je van je fiets wordt geknald!!!
Yari (4-9-2011 om 19:09)
@Zeeuw, Nee steentje in je oog van zo'n blaag met een katapult, daar word je blij van. Dan bent u de eerste die om harde aktie roept.
Cookie-instellingen beheren