Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gratis EHBO voor nieuwe vrijwilligers

Toegevoegd: 06-01-2012, 19.43 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De stichting Event-safe probeert door het aanbieden van gratis EHBO-cursussen nieuwe vrijwilligers te werven.


Volgens de organisatie willen mensen wel vrijwilligerswerk doen, maar willen zij daarvoor niet eerst zelf een dure cursus betalen. Event-safe speelt daar nu op in. Bovendien hoopt de stichting Nederland een stukje veiliger te maken. In ons land heeft namelijk maar twee procent van de bevolking een EHBO-diploma, aldus de stichting.

De nieuwe cursussen worden gehouden in samenwerking met BHV Training Zeeland. De nieuwe vrijwilligers kunnen na de cursus ook maandelijks naar een informatie-avond waar extra kennis opgedaan kan worden.

De informatie is onder meer gericht op evenementen. Event-safe begeleid namelijk de eerste hulpverlening bij diverse Zeeuwse evenementen. Voorbeelden zijn het Bevrijdingsfestival Zeeland, de havendagen in Zierikzee, Vlissingen Maritiem, de Triatlon Zeeland en Rescue Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
F. Bakker (7-1-2012 om 12:38)
Jammer dat ook op deze manier weer veel EHBO verenigingen de moeite moeten doen om hun kop boven water te houden. De commercialisering gaat steeds verder in EHBO land. Een commercieel bedrijf wat gratis lessen gaat geven? Hier zal toch ook wel iets voor gedaan moeten worden.
Event-safe (7-1-2012 om 11:41)
Stichting event-safe verdient niets aan mensen. Event-safe vraagt GEEN CONTRIBUTIE om wat dan ook te mogen volgen. Alle gelden welke worden ontvangen wordt terug gestopt in materiaal voor de vrijwilligers omdat event-safe GEEN gebruik maakt van SUBSIDIES. IEDEREEN IS WELKOM! OOK Z-VLAANDEREN (graag)
Vrij willig (7-1-2012 om 11:35)
Vrijwilliger betekend in dit geval dat men daar gewoon een vergoeding voor krijgt, dan mag er ook wel een investering gevraagd worden. of moet het altijd alleen maar halen halen halen zijn, en nooit zelf iets brengen? ik eis natuurlijk wel EHBO vrijwilligers die ook wel wat kunnen bij evenementen !
Yet (7-1-2012 om 10:47)
@ Eline: Voor veel mensen is 160 euro WEL veel geld hoor!!
Anoniem (7-1-2012 om 10:36)
Heel intresant waar word de cursus gegeven??
Heidi (7-1-2012 om 10:10)
@Eline,misschien is €160,- voor jou niet veel maar voor de meeste mensen is dat tegenwoordig een flink bedrag hoor.
Cookie-instellingen beheren