Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 25 km

ROG Zeeland houdt rijoefening

Toegevoegd: 30-03-2012, 12.44 uur - Update: 30-03-2012, 14.22 uur
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie heeft vandaag een rij-oefening gehouden. Hierbij zijn ook algemene verkeersregels genegeerd.

Diverse onopvallende voertuigen van deze eenheid reden vanochtend vanuit Vlissingen met spoed over de A58 richting het politiebureau in Vlissingen-Oost. Hierna werd geoefend op de Sloeweg Noord richting Middelburg. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. Op dit moment waren, in tegenstelling tot op de snelweg, alle zwaailichten en sirenes uitgeschakeld.


De rit vervolgde - nog steeds zonder optische licht- en/of geluidssignalen - via de Schroeweg naar het politiebureau aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Op die route reden de verschillende voertuigen door rood tussen het drukke verkeer over het kruispunt Torenweg - Schroeweg.

Volgens woordvoerder Mireille Aalders van de Zeeuwse politie hoort een dergelijke oefening bij het politievak. “Er werden bepaalde verrichtingen geoefend. Wat die precies waren en hoe deze zijn uitgevoerd weet ik niet, maar het overtreden van verkeersregels wordt niet uitgevoerd als politiemensen dit niet verantwoord achten.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brian (30-3-2012 om 18:57)
Ja en ik krijg ondanks netjes rij gedrag een boete van 120 euro omdat ik mijn gordel niet aan heb ( waar ik niemand mee in gevaar breng) en deze gasten trainen door andere in gevaar te brengen. en dan gek vinden dat ze geen respect krijgen.
Vlissinger (30-3-2012 om 18:53)
Trainen doe je maar op het circuit. een schrikreactie omdat iemand door rood rijd kan een kettingbotsing veroorzaken. deze training kan natuurlijk ook aangekondigd worden, als ik door rood rijd als ik het verantwoord vind is het ook niet goed en ik ook heb een race-licentie . slecht excuus
Fransiscus (30-3-2012 om 18:31)
Aan de azijnzeikerds: jullie willen toch dat de politie haar vak goed uitoefent? Daar zijn dit soort oefeningen voor bedoeld. Voelt u zich nu ongelijk behandeld omdat u pas een boete heeft gekregen? Daar zijn 2 woorden voor:jammer dan!
Ikke (30-3-2012 om 18:30)
Kvind het goed dat ze het geoefend hebben, @Hm, ze kunnen het wel alleen snachts doen, maar als het ROG dan een keer overdag nodig is?? Als ze iemand te pakken krijgen, die jou wat aan hebt gedaan Vlissinger! ben je wat blij dat je hebt mee betaald aan die 5 en 7 series.
Niek (30-3-2012 om 18:22)
Belachelijk, en maar klagen dat er tegenwoordig geen respect meer voor politie is. Moet je vooral zulke acties houden.
Reactor (30-3-2012 om 17:35)
Oke, de Politie moet goed getraind zijn. maar doe zoiets dan niet zomaar in de stad. laat het de mensen weten, of doe dit op een demonstratie ofzoiets!?, als er nu iemand werd aangereden, wat dan???????
Cookie-instellingen beheren