Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

ROG Zeeland houdt rijoefening

Toegevoegd: 30-03-2012, 12.44 uur - Update: 30-03-2012, 14.22 uur
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
De politie rijdt door rood op de kruising Torenweg - Schroeweg.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie heeft vandaag een rij-oefening gehouden. Hierbij zijn ook algemene verkeersregels genegeerd.

Diverse onopvallende voertuigen van deze eenheid reden vanochtend vanuit Vlissingen met spoed over de A58 richting het politiebureau in Vlissingen-Oost. Hierna werd geoefend op de Sloeweg Noord richting Middelburg. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. Op dit moment waren, in tegenstelling tot op de snelweg, alle zwaailichten en sirenes uitgeschakeld.


De rit vervolgde - nog steeds zonder optische licht- en/of geluidssignalen - via de Schroeweg naar het politiebureau aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Op die route reden de verschillende voertuigen door rood tussen het drukke verkeer over het kruispunt Torenweg - Schroeweg.

Volgens woordvoerder Mireille Aalders van de Zeeuwse politie hoort een dergelijke oefening bij het politievak. “Er werden bepaalde verrichtingen geoefend. Wat die precies waren en hoe deze zijn uitgevoerd weet ik niet, maar het overtreden van verkeersregels wordt niet uitgevoerd als politiemensen dit niet verantwoord achten.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (31-3-2012 om 00:07)
Sorry hoor maar dit is echt onverantwoord waar staat dat je voor oefening de burger in gevaar mag brengen dit is buiten alle proporties en niet te verkopen aan de burger wie verzint zoiets.
Omstander (30-3-2012 om 23:52)
En maar zeuren als er iemand met een mes en pistool loopt te zwaaien... waar blijft de politie nou....
Bram (30-3-2012 om 22:08)
Bij oefeningen kun je niet altijd met zwaailicht en sirene rijden. In het echt kan dit ook niet altijd als je onopvallend ergens snel wil zijn. Om dit zo veilig ogelijk in het echt te doen, moet je dit ook wel eens oefenen, en geloof mij, ze nemen echt geen onnodige risico's.
Mozes (30-3-2012 om 20:13)
totaal onverandwoord, om op deze manier te werk te gaan. nu ging het nog goed, maar wat als..... leed is dan niet te overzien.
Tom (30-3-2012 om 19:50)
De politie mag de verkeersregels negeren, zowel met opvallende als met onopvallende politieauto. Dit wel altijd zonder hetnoverige verkeer in gevaar te brengen. Soms is het nu eenmaal beter om zonder toeters en bellen te rijden (bv bij overvallen en inbraken). Niets aan de hand dus!
Man (30-3-2012 om 19:08)
Wat een geneuzel allemaal, als reactie op dit bericht. Het is van groot belang dat de politie zulke oefeningen houd om de veiligheid van de Nederlandse burger te waarborgen. En dikke 5 en 7 series? Wat wil je dan? Dat ze als je ze nodig hebt komen met een citroën C1?
Cookie-instellingen beheren