Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak vanwege fout officier

Toegevoegd: 27-04-2012, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag door een foutje van de officier van justitie een 34-jarige Vlissinger vrijgesproken van een winkeldiefstal die volgens de aanklacht op 4 januari bij de Marskramer in Middelburg door hem zou zijn gepleegd.

De diefstal vond echter twee dagen eerder plaats en dat viel nét - één dag - buiten het bekende 'op of omstreeks'. De officier had het tijdens de behandeling van de zaak de datum nog kunnen corrigeren, maar deed dat niet omdat ze stellig meende dat ze gelijk had.


De rechtbank achtte echter wél bewezen dat de Vlissinger op 21 december in Terneuzen 36 flessen shampoo uit een winkel had gestolen. Voor die winkeldiefstal kreeg hij twee maanden cel pus de ten uitvoerlegging van 53 dagen cel opgelegd. De officier van justitie had  zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk plus eveneens die 53 dagen gevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Canadees (27-4-2012 om 15:39)
Kijk in zo een land leven we nu. Waar recht niet meer bestaat .En dat is al heel lange tijd. Is dit dat vooruitstrevende land met altijd zijn grote mond in de wereld. nee gewoon klein kikkerland dat eens moet zorgen dat recht ook daadwerkelijk geschiet
Henk (27-4-2012 om 15:38)
Hier zakt je pantalon toch van af ......
Cookie-instellingen beheren