Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Staandehoudactie 30 km zone Middelburg

Toegevoegd: 05-06-2012, 17.18 uur
De leerlingen van basisschool De Lonneboot.
De leerlingen van basisschool De Lonneboot.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Meryem Mouha

MIDDELBURG - Vandaag is op de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland een staandehoudactie gehouden. Dit was in een samenwerking van de Politie Zeeland, gemeente Middelburg en vier leerlingen van basisschool De Lonneboot.


De controle vond plaats van 08.15 uur tot 09.15 uur. Doel van de actie was om te werken aan de verkeersveiligheid in hun buurt en automobilisten bewust te maken van de gevaren van het harder rijden in een 30 kilometer per uur zone. Weggebruikers die zich keurig aan de maximum snelheid hielden werden beloond met een oranje sjaal, een groene kaart, een 30 kilometer per uur folder en kregen complimenten van de leerlingen.

Bestuurders die tussen de 31 en 41 kilometer per uur reden kregen van de leerlingen een gele kaart uitgereikt met daarbij de vraag waarom ze zo hard reden. Bestuurders die harder reden dan 41 kilometer per uur kregen direct een bekeuring.

Het resultaat van de actie: 23 groene kaarten, 7 gele kaarten en 5 bekeuringen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (5-6-2012 om 18:27)
Moeten ze vaken doen op de toren weg in middelburg voor 50km en in de torentrans in middelburg voor 30 lijken wel race banen moeten denk ik eert doden vallen!
Gerard Smit (5-6-2012 om 17:28)
Ik zou graag zien dat dit soort acties ook eens wordt gehouden in de kleiner dorpen. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat met name eigen bewoners zich schuldig maken aan het overschrijden van de snelheidslimiet van 30 km/u. Ook in Gapinge is dat zo, zowel in de Dorpsstraat als op de Schelachseweg.
Cookie-instellingen beheren