Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Drenkeling uit zee gered Vlissingen

Toegevoegd: 10-06-2012, 17.30 uur
De strandwacht brengt de drenkeling aan wal.
De strandwacht brengt de drenkeling aan wal.
© Foto: Bram Rodermond
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zondagmiddag een zwemmer gered die in problemen was gekomen.


Rond 16.20 uur zagen enkele kustvissers nabij restaurant De Gevangentoren een zwemmer in acute nood en zij belden met hum mobieltje de hulpdiensten. Binnen enkele minuten waren de politie en de strandwacht ter plekke bij de Boulevard De Ruijter. De ongeveer 50-jarige man kon met de reddingsboot Arie Smit van de strandbewaking uit zee worden gehaald.

Na onderzoek door ambulancepersoneel en een dringend advies van de strandwacht om niet meer op die plaats te gaan zwemmen vanwege de hoge stroomsnelheden en de nabijheid van de vaargeul kon de man zijn weg weer vervolgen.

De eveneens opgeroepen KNRM-reddingboten Zeemanshoop uit Breskens en Uly uit Westkapelle hoefden niet meer ingezet te worden. Ook de opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam kwam niet ter plaatse.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dotje79 (11-6-2012 om 11:26)
Aan iedere hulpverlener(proffecioneel of niet) die terplekke was goed gedaan dankzij jullie worden er levens gered laat iedereen maar praten jullie doen goed werk t zou fijn zijn als mensen niet alles negatief zouden zien maar possitief wat zou de wereld dan mooi zijn
Dotje79 (11-6-2012 om 11:23)
@ka ook dat zijn mensen hoor ondanks alles wat ze doen en waarom zouden die geen hulp mogen krijgen ( u heeft zeker alleen rijkdom gekent ook mensen met niets of weinig hebben bestaansrecht) sorrie maar iedereen is gelijk ook deze man heeft recht op hulp van wat dan ook net als ieder ander
Harry (11-6-2012 om 09:39)
EEN BEKEURING ZOU HIER NIET MISPLAATST ZIJN!
Rob (11-6-2012 om 08:41)
Ik vraag me toch echt wel af waarom er zo overdreven veel inzet (dus geld) is voor een zwemmer die met een bootje uit het water word gehaald. En wat is nu de meerwaarde van de inzet van 3 politieauto's terwijl er al proffesionele medische hulp aanwezig is ! Zo word zorg inderdaad onbetaalbaar !
Kees (11-6-2012 om 06:47)
Ze Ka, ook een dakloze drugs gebruiker (die wellicht van alles bij elkaar steelt) is ook een mens. En die laat je niet verzuipen. Ook als is het 100% zijn eigen schuld.
Boulevard (11-6-2012 om 00:15)
Ka: wat een uitspraak zeg. Is toch ook een mens? Van welke categorie / soort ben jij dan? Deze planeet alleen voor je zelf? Blij dat de hulpverlening hier in het beschaafde Nederland zo goed is geregeld. Had jij gewild dat hij verdronken was dan? Denk eens na voor dat je wat zegt.
Cookie-instellingen beheren