Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dieren dood door verwaarlozing

Toegevoegd: 19-06-2012, 17.29 uur
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - In een woning in Westdorpe zijn vorige week enkele dode dieren aangetroffen. Ze overleden als gevolg van uitdroging door verwaarlozing. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De dode dieren werden gevonden naar aanleiding van een melding van stankoverlast bij de gemeente Terneuzen. Door de dierenpolitie werd in een hondenhok in de schuur de overblijfselen gevonden van een dode hond.

Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven. Volgens de politie is het mogelijk dat de ene hond de andere heeft opgegeten. In de achtertuin werden in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen.

De woning was niet bewoond. Uit navraag bleek dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november vorig jaar waren verhuisd naar een woning in België met achterlating van alle huisdieren. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd.

In opdracht van de gemeente zijn de dode dieren afgevoerd en is de schuur door een ongediertebestrijder behandeld. Inmiddels hadden de voormalige bewoners gehoord dat ze gezocht werden door de politie en meldden ze zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze, in overleg met de officier van justite, gelijk aangehouden.

Na het afleggen van een verklaring zijn ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Zij zullen binnenkort moeten verschijnen voor de rechtbank. Ook zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen van de schoonmaakkosten die de door de gemeente zijn gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karin (20-6-2012 om 20:26)
Frank Dussen : wat een opmerking zeg! Pietluttig gedoe geloof ik, dit is net zo erg. Als je zomaar je beestjes kan achterlaten, en DAT je WEET wat de gevolgen voor die dieren zijn heb je echt geen hart en ben je niet goed bij je hoofd! Hier is geen excuus voor, er zijn altijd oplossingen!
Marco (20-6-2012 om 20:18)
Kind of dier hoor je zoiezo van af te blijven maar de wat oudere kinderen kunnen praten maar als een hond volwassen is NIET.
Bianca Frankemolle (20-6-2012 om 20:15)
Beste "dames" jullie zouden je kapot moeten schamen om zo met een dier om te gaan. Er zou een wet moeten komen voor dit soort mensen dat ze geen dieren meer mogen houden. Wat een lijdensweg moeten deze arme dieren hebben afgelegd. De schandpaal zou nog te goed zijn voor deze "Dames".
VdVonck (20-6-2012 om 20:02)
Gooi het adres maar op twitter o.i.d. Dan zoeken ze deze dames over 15 jaar nog! Breng zo'n beestje naar het asiel als je er (hoe vreemd ook) op bent uitgekeken, of plaats een advertentie 'Gratis af te halen' Fijn om aan de reacties te zien dat er nog zat mensen zijn met een hart voor dieren
Dierenvriend (20-6-2012 om 19:29)
@ gussen, graaf en klop. waar spreken we af, als je zo denkt ben je zelf ook in staat tot het mishandelen/verwaarlozen van dieren. Gestoorde mensen (zachjes uitgedrukt).
Jos (20-6-2012 om 17:17)
Mensen die dit doen zijn nog minder dan dieren! Ze zijn ook geen dieren waard!!!!! Alleen hele hoge boete's zijn hier op z'n plaats!!!!
Cookie-instellingen beheren