Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 52 km

Taakstraf voor bedreigen Wilders

Toegevoegd: 13-07-2012, 09.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In keurig wit T-shirt met het logo van Penn Connection (Penitentary= Gevangenis Connection) zaten de twee Twentse rappers van Penn Connection, Raheem (25 jaar uit Enschede) en Dope-D (27 jaar uit Hengelo), donderdag voor het hekje van de Middelburgse rechtbank. 
 
Niet om een daverend applaus aan te horen, maar om een eis van elk tachtig uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden in ontvangst te nemen. Het duo werd ervan verdacht via een clip op YouTube politicus Geert Wilders te hebben bedreigd. Op de tijdens de zitting vertoonde clip 'Wilders Diss' was nauwelijks iets verstaanbaars te horen, maar een geoefend oor en na een paar keer afspelen vielen er wel degelijk dreigementen te horen, zo betoogde officier van justitie G. van der Hofstede.


Zo zou de politicus met de dood zijn bedreigd of werden er in ieder geval mensen aangezet om de PVV-leider iets aan te doen. De clip eindigt met een zogenaamd nieuwsbericht dat Wilders dood is gevonden in een varkensstal. In deze zaak is eerder al de maker van de viceoclip, een minderjarige Axelaar tot een voorwaardelijke taakstraf veroordeeld.

Volgens de raadsman van de beide rappers zijn de twee Tukkers slechts verantwoordelijk voor de tekst en is er absoluut geen sprake van een bedreiging. ,,Het is een waarschuwing'', zo betoogde hij. ,,En dat zijn bedreigingen eigenlijk altijd'', merkte Van der Hofstede droogjes op. De uitspraak is op 26 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (13-7-2012 om 14:31)
@Tamsyni: Wilders zegt wat heel veel mensen in Nl. denken maar niet durven te zeggen.
Dutch (13-7-2012 om 14:02)
De PVV is niets meer dan een vertegenwoordiging van een aanzienlijk deel van de Nederlandse populatie (gezien het aantal zetels van de PVV, en het feit dat we leven in een democratie ). Een individu, in dit geval Wilders, bedreigen is vanuit dat oogpunt nog eens extra stompzinnig.
Tamsyni (13-7-2012 om 13:10)
Wilders lokt deze dingen zelf uit met zijn uitspraken over minderheden en dan met name moslims.
Goesenaar (13-7-2012 om 13:06)
Eerst pleit iedereen om te kunnen zeggen wat hij/zei denken,en nou doen deze gasten dat en is het weer niet goed!!! Stel je voor dat de rap anti buitelanders had geweest,hadden die gasten dan ook een taakstraf gehad? Ik denk het niet,eerder een schouwder klop!!!
Kees (13-7-2012 om 12:56)
Vind het nogal een gekleurd gebracht bericht eigenlijk. Zeer terecht dat ze hiervoor bestraft worden! Je hebt je fatsoen maar te bewaren!
Marco (13-7-2012 om 11:51)
Wie noemt z'n kind nou Dope-D ? Dat je het ergens niet mee eens bent, oké. Geert waarschuwt ons allemaal ook, maar ik heb hem nog nooit iemand horen bedreigen. Als je iets duidelijk wilt maken, doe dat dan door regelgeving te veranderen. Nu hebben de 'tukkers' wél een podium gekregen, jammer.
Cookie-instellingen beheren