Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man moet behandeling afmaken

Toegevoegd: 01-11-2012, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag beslist dat een 19-jarige Goesenaar alsnog de kans krijgt om zijn afgebroken behandeling bij een psychiatrische inrichting af te maken.


De Goesenaar werd begin dit jaar voor zijn aandeel in een overval op een tabakswinkel in Goes veroordeeld tot een gevangenisstraf van 245 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Een voorwaardelijke celstraf, met als voorwaarde dat hij zich moest laten behandelen in een psychiatrische inrichting. Zou hij zich niet aan die voorwaarde houden, dan wachtte hem een verblijf van 180 dagen in de cel.

Volgens de deskundigen van die inrichting was de Goesenaar weinig gemotiveerd en werd de behandeling gestopt. Echter: uit een eerder gestelde diagnose bleek dat de Goesenaar leed aan een persoonlijkheidsstoornis met paranoïde -en narcistische trekken en geen weet had van zijn problematiek. Enige ongemotiveerdheid kon hem dan ook niet verweten worden, omdat hij niet doorheeft dat hij iets mankeert, zo oordeelde de rechtbank.

De Goesenaar krijgt nu de kans om gemotiveerd de behandeling afmaken. Zo niet, dan wordt het alsnog een verblijf achter de tralies van 180 dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie reijnhout (2-11-2012 om 08:24)
Nou als iedere ziekelijke gestrafte een tweede kans krijgt , dan is het hek van de dam!! want dan gaat iedereen zich zo opstellen om maar enigzins van de straf te ontlopen gelijke monniken gelijke kappen!!!!!!!!!!!!!!!!
Bram (2-11-2012 om 00:38)
Plaats deze man toch gewoon achter de tralies voor 180 dagen en blijf niet lopen te leuren met allerlei (verzachtende) oplossingen. Deze vent is gewoon een hufter die iemand van hoge leeftijd overvallen heeft. Denk daar maar eens aan en aan datgene de getroffen persoon is overkomen.
Cookie-instellingen beheren