Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Vrouw veroordeeld voor babysmokkel

Toegevoegd: 08-11-2012, 17.56 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 45-jarige vrouw na een eis van een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, 180 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

De vrouw werd verdacht van de illegale adoptie van een Turkse baby in 2005, ofwel mensensmokkel. Via de invloedrijke schoonmoeder van een meegereisde Turkse vriendin werden alle adoptiepapieren geregeld en verstrekte het Nederlandse consulaat een noodpaspoort. In Vlissingen werd de baby ingeschreven in basisadministratie.


De twee vrouwen kregen echter ruzie en de Turkse vrouw zou bij de politie hebben verteld wat er was gebeurd. Toen bleek dat de adoptiepapieren waren vervalst. Dat het de bedoeling was geweest dat ze het meisje mee naar Nederland zou nemen om hier te laten opereren en later gezond en wel weer te laten terugkeren, zoals de biologische ouders en de Turkse vriendin beweerden, achtte de rechtbank niet bewezen.

Volgens de rechtbank was het overduidelijk dat zij de adoptiemoeder zou zijn en het kind in Nederland zou blijven. De Turkse vriendin, die met haar op de adoptietocht was meegereisd, werd conform de eis voor medeplegen veroordeeld tot zestig uur taakstraf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fh (9-11-2012 om 10:56)
En wat is er nu besloten m.b.t. het kind? Waar gaat/blijft het wonnen, wie had/houdt/krijgt het gezag?
Dorpsbewoner (9-11-2012 om 09:55)
En de baby? Die is nu 7 jaar! Fijn zeg als je nu op deze wijze over je afkomst hoort. Moet die nu terug naar haar geboorteland? Ze 'treft' het met zulke 'Fijne' ouders!!!
Peelander (9-11-2012 om 07:52)
180 werken voor een baby, volgens mij een koopje. Even doorwerken en je heb een elftal bij elkaar. De eis was 240 uur dat is toch ook veel te weinig. Met zulke straffen ga je het op zijn minst ff proberen.
Cookie-instellingen beheren