Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Celstraffen geëist voor overval en inbraak

Toegevoegd: 22-11-2012, 19.01 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie T. Huiskamp ligt verdwijnt een 33-jarige Vlissinger voor 3,5 jaar achter de tralies en krijgt zijn 28-jarige, Souburgse vriendin een celstraf van 30 maanden waarvan acht voorwaardelijk opgelegd. De zaak tegen de twee diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg. 


Op 21 maart van dit jaar werd Sport World aan de Markt in Middelburg overvallen en justitie kreeg al snel het vermoeden dat het een zogeheten 'inside job' moest zijn geweest. De vriendin van de Vlissinger werkte in die winkel en zij zou hem getipt hebben dat er die dag wel wat geld in huis was.  

Rond sluitingstijd stapte er een overvaller de zaak binnen,bedreigde twee medewerksters (waaronder zijn vriendin) met messen en verliet de winkel met 10.865 euro en de telefoons van de medewerksters. Ook zou de vriendin ervoor hebben gezorgd dat hij vijftien paar sportschoenen kon stelen door de 'onbeveiligde' schoenen voor hem klaar te zetten.

Daarnaast stelde de officier van justitie het stel er voor verantwoordelijk te zijn geweest voor een inbraak op 11 juni vorig jaar, toen er 24.500 euro uit de kluis werd gestolen. Daarbij bleek het alarm te zijn afgesloten en er later weer te zijn aangezet. Ook stak de sleutel nog in de kluisdeur.

De telefoons bleken het stel uiteindelijk de das om te doen. Een van de telefoons werd door de Vlissinger gebruikt en de andere gaf hij aan zijn vriendin, die op de zitting beweerde die telefoon van een junkie te hebben gekocht. Opvallend vond de officier het ook dat de in geldgebrek verkerende Vlissinger een scooter, een motor en een auto had gekocht en bovendien ook nog eens met de vriendin op vakantie naar de Antillen was gegaan. Alles werd contant betaald met briefjes van vijftig en twintig. ,,Spaargeld'', legde de Vlissinger uit.

Ook vond de officier het wel heel toevallig dat in de garagebox van de vrouw een matzwarte helm, een jack en nog meer spullen werden aangetroffen die precies aansloten op het signalement dat er van de overvaller was gegeven. De beide raadslieden van het duo waren eensgezind: te weinig bewijs en dus zou er voor het stel vrijspraak moeten volgen.

De uitspraak is op 6 december.

Zie ook:
- Arrestaties zaak overval Middelburg (26-06-2012)
- Overval Markt Middelburg (21-03-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maja (23-11-2012 om 15:43)
Ala dat papier geld spaargeld was, hebben ze vast nog wel bewijsstukken dat dit geld is overgeschreven en is opgenomen.
John S (22-11-2012 om 21:23)
Hoezo geen genoeg bewijs ? De imei nummers van de telefoons zijn uniek , en spreken voor zich ! Even een kijken bij de provider waar de telefoons op aan gesloten zijn , En men heeft gelijk het vlucht spoor . Het maakt ook niet uit of er een andere simkaart in de telefoon gedaan word . Het imei nummer word altijd mee gezonden , naar de centrale , en opgeslagen .
Cookie-instellingen beheren