Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak dodelijk ongeval onbekend

Toegevoegd: 22-11-2012, 19.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
NOORDGOUWE - Op de Kloosterweg in Noordgouwe, waar woensdagavond een 18-jarige automobilist dodelijk verongelukte, lag slik. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.  


Door een medewerker van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is zo spoedig mogelijk na het ongeval ter plaatse onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak.  

Op de akkerlanden die om de Kloosterweg heen liggen waren gisteren boeren bezig om bieten van het land te rijden. Door de wegbeheerder is op deze weg toezicht gehouden met betrekking tot de vervuiling van de weg ten gevolge van deze werkzaamheden. De wegbeheerder heeft geconstateerd dat er door de boeren voldoende maatregelen waren genomen.

Er waren onder andere waarschuwingsborden geplaatst, zodat het weggebruikers duidelijk was om op te passen voor slik/modder op deze weg. Om deze waarschuwingen nog extra kracht bij te zetten heeft de wegbeheerder zelf nog twee extra borden geplaatst met een snelheidsbeperking en het bord 'slipgevaar'. Deze borden waren goed zichtbaar geplaatst. Ten tijde van het ongeval was er sprake van platgereden modder op het wegdek. 

De vraag of de automobilist te hard heeft gereden is ook onderdeel van het VOA-onderzoek. Het antwoord hierop kan alleen duidelijk worden na een uitgebreider onderzoek. 

Volgens de politie is de exacte oorzaak van het ongeluk nog niet bekend. De man raakte bij het ongeluk bekneld. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke. 

Zie ook:
- 21/11/2012: Man (18) komt om bij ongeluk


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap van Sien (23-11-2012 om 17:31)
Sluit in het oogstseizoen alle polderwegen af voor iedereen, uitgezonderd bestemmingsverkeer.
Schouwennaar (23-11-2012 om 16:05)
Dus ik begrijp als je een boord neer zet paar meter voor de slik begint is dat genoeg en mag je de troep laten liggen
Geschokt (23-11-2012 om 13:39)
Hoeveel slachtoffers van slik op de weg worden het dit bietenseizoen???? Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
Anja (23-11-2012 om 12:35)
Allereerst Heel veel sterkte voor de nabestaanden. In bepaalde periodes slik op de weg ligt, dus ook al is het heel erg wat er gebeurd is kan je niet alles bij de boeren en de wegbeheerders gelegd worden maar heeft een is een bestuurder ook zelf verantwoordelijk voor zijn rijgedrag en oplettendheid
Zo kan het ook (23-11-2012 om 12:15)
Ik zag afgelopen week een oranje waarschuwingsbord van ca 1m2. Deze stond ruim 200 mtr voor de vervuilde plaats. Zo kan het dus ook! Helaas beseffen nog te weinig landbouwers EN automobilisten hoe gevaarlijk zo'n modderlaag kan zijn. Sterkte gewenst aan de nabestaanden.
Jan (23-11-2012 om 12:00)
Ik vind het verschrikkelig wat er is gebeurd, maar hou nu eens op om die lanbouwers de schuld te geven, je weet dat je in een landbouw gebied woont dus, neem je verantwoordelijkheid, en hou er rekening mee, in een stad heb je geen slik, maar sterkte voor de nabestaanden, want die hebben LEVENSLANG
Cookie-instellingen beheren