Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak dodelijk ongeval onbekend

Toegevoegd: 22-11-2012, 19.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
NOORDGOUWE - Op de Kloosterweg in Noordgouwe, waar woensdagavond een 18-jarige automobilist dodelijk verongelukte, lag slik. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.  


Door een medewerker van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie is zo spoedig mogelijk na het ongeval ter plaatse onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak.  

Op de akkerlanden die om de Kloosterweg heen liggen waren gisteren boeren bezig om bieten van het land te rijden. Door de wegbeheerder is op deze weg toezicht gehouden met betrekking tot de vervuiling van de weg ten gevolge van deze werkzaamheden. De wegbeheerder heeft geconstateerd dat er door de boeren voldoende maatregelen waren genomen.

Er waren onder andere waarschuwingsborden geplaatst, zodat het weggebruikers duidelijk was om op te passen voor slik/modder op deze weg. Om deze waarschuwingen nog extra kracht bij te zetten heeft de wegbeheerder zelf nog twee extra borden geplaatst met een snelheidsbeperking en het bord 'slipgevaar'. Deze borden waren goed zichtbaar geplaatst. Ten tijde van het ongeval was er sprake van platgereden modder op het wegdek. 

De vraag of de automobilist te hard heeft gereden is ook onderdeel van het VOA-onderzoek. Het antwoord hierop kan alleen duidelijk worden na een uitgebreider onderzoek. 

Volgens de politie is de exacte oorzaak van het ongeluk nog niet bekend. De man raakte bij het ongeluk bekneld. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke. 

Zie ook:
- 21/11/2012: Man (18) komt om bij ongeluk


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (23-11-2012 om 10:08)
In eerste instantie valt er een dode te betreuren wat erg genoeg is. en idd het zou de onervarenheid kunnen zijn van de bestuurder maar dat is ook de makkelijkste weg...er kan niet vaak genoeg gewaarschuwd worden voor slik...wat ook door akkerbouwers moet worden verwijderd. punt van discussie
Bram (23-11-2012 om 08:53)
Ben als motorrijder eens op zo'n slikweg beland. Kan je vertellen dat je dan niets meer te vertellen hebt. Ik ben dan ook ondanks het rustig rijden van de weg af geraakt, tesamen met mijn dochter die achterop zat. Borden stonden er niet, dus de waarschuwing vooraf ontbrak ! Een vreselijke ervaring.
Geschrokken moeder (23-11-2012 om 01:04)
Platgereden modder is óók modder! Een gljbaan! Vind het niet realistisch dat wegbeheerder en boeren hier vrijuit gaan. Denk dat het een combinatie was van én snelheid niet aanpassen én modder.n Beetje verantwoordelijkheidsbesef/schuldbesef van boeren zou wel op zn plaats zijn tov de familie.
Peter (22-11-2012 om 22:33)
Ondanks het feit dat het een 18-jarige betreft, er modder op de weg lag, mogelijk de snelheid niet aangepast met als resultaat er een boom compleet ui t de grond is gereden: het blijft triest! Weer een leven afgesneden! H
Marjoke (22-11-2012 om 20:26)
Ja hoor, er lag slik !! Dan zijn de meningen al weer duidelijk en de dader bekend. Nou wij reden zondag j.l. op de Breijerweg bij Kapelle. Daar was het glad van de slik en onze auto weegt bijna twee ton. Als passagier hoorde ik de slik onder de auto. Rustig rijgedrag is dan gepast !!
Rene Hofs (22-11-2012 om 20:22)
Doofpot theorie. Borden waren op dat moment omgewaaid, dus was het niet aangegeven. Verder licht er daar al dagen cm's slik op de weg. Het is een schandaal. En op nog veel meer plaatsen op het eiland.Rond Noordgouwe nog wel op 3 plaatsen.Er wordt hierop niet gecontroleerd of opgetreden.
Cookie-instellingen beheren