Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Advocaat: 'Dossier vol leugens'

Toegevoegd: 29-11-2012, 20.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELURG - Een celstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, een algeheel contactverbod en een verbod om in Nederland te verblijven gedurende een proeftijd van tien jaar. Dat eiste officier van justitie M. Paapen donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen een 36-jarige man uit Antwerpen.

De man leefde in onmin met zijn echtgenote en de vrouw was met hun vier kinderen maar weer eens ondergedoken in een opvanghuis. Begin augustus stond hij voor haar deur in Sas van Gent en iedereen werd ingeladen om naar Antwerpen te vertrekken. Daar zouden ze - volgens de man - gaan wonen in het appartement van zijn neef. Zijn echtgenote betoogde dat ze tegen hun wil door hem waren ontvoerd en dat ze waren opgesloten in het appartement.


Van haar man moest ze het opvanghuis bellen en zeggen dat ze in Duitsland verbleef. In een onbewaakt ogenblik wist ze haar tante in Hulst te bellen en die schakelde de politie in. De Belgische politie vatte de man op 12 augustus in de kraag en twee weken later werd hij overgedragen aan de Nederlandse justitiabelen.

Volgens de officier lag het probleem voor een niet onbelangrijk deel bij de cultuurverschillen: De man kon niet lezen of schrijven, de vrouw moest vooral volgzaam zijn (wat zij absoluut niet was) en bij een scheiding zouden de kinderen volgens zijn cultuur aan hem worden toegewezen. Daarnaast zou zijn eer en trots een flinke deuk hebben opgelopen en de vrouw zou best eens het onderwerp van wraak kunnen worden.

De advocaat van de man bestempelde het dossier en vooral de verklaringen van de vrouw als 'een dossier vol leugens'. Uitspraak 13 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C.L. Mulders (30-11-2012 om 11:18)
Het klootjesvolk weet niets van de inhoud van de zaak, maar ja, het is een allochtoon, dus dan heeft zijn vrouw uiteraard 100% gelijk, en is er van verbitterdheid uiteraard geen enkel sprake. Goddank doet een rechter uitspraak in deze zaak, en niet de domme meute die hier hun racisme komt spuien.
Harry (30-11-2012 om 10:58)
Zijn ze er wel? verhalen met een goede afloop wanneer het gaat om een relatie met nederlands vrouw en turkse of marokkaanse man? keer op keer komen hun cultuurverschillen in het nieuws! Leren die nederlands vrouwen het dan nooit?
Ali (30-11-2012 om 09:21)
Weer zo'n stinkerd die z'n vrouw slaat en 'vrouw moet doen wat man zegt'. Hopelijk raakt zo'n 'vent' nooit meer aan een vrouw. Bah, misselijkmakend figuur.
Willem (30-11-2012 om 08:30)
De man kan niet lezen en schrijven ,hoe komt hij dan aan een rijbewijs
Mot dat hier ? (30-11-2012 om 07:38)
Dit gaat ook niet over een normaal iemand maar duidelijk een zwakzinnige die in een gesticht hoort. maar ja, nederland haalt alleen maar tuig en gajus hierheen, da's goed voor de economie zeggen ze dan.
John (30-11-2012 om 02:52)
Ik hoop dat de rechter deze zaak op waarde weet in te schatten. Nederland kan deze man missen als kiespijn, zo ook de vrouw en haar kinderen...
Cookie-instellingen beheren