Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Eis: Taakstraf na zware aanrijding

Toegevoegd: 07-01-2013, 19.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 20-jarige vrouw uit Krabbendijke, die op 6 maart vorig jaar op de Postweg in Poortvliet een verkeersongeval veroorzaakte omdat zij achter het stuur zat te sms'en hoorde maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar tegen zich eisen.


Snikkend vertelde ze dat ze haar lesje wel had geleerd en nooit meer rijdend zou bellen. Of het moest handsfree zijn. De vrouw reed op de bewuste dag over de Postweg en zag onderweg een kennis. Zonder enige noodzaak besloot ze al rijdend die kennis een sms'je te sturen.

Al sms'end naderde ze een rechterbocht en toen ging het fout. In plaats van de weg te volgen kwam ze op de linker weghelft terecht en botste daar nagenoeg frontaal tegen een tegemoet komende auto op.

De inzittenden daarvan - een 90-jarige man uit Tholen en zijn 84-jarige echtgenote -  moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Met name de vrouw liep dermate zwaar letsel op dat het echtpaar niet meer in hun eigen woning kan wonen en noodgedwongen in een verpleeghuis verblijft.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Zie ook:
- 06/03/2012: Beknelling bij frontale botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (8-1-2013 om 15:25)
En wie betaald de kosten weer van zo'n onnodig zelf gekozen schade en letsel?? Niet de hersenloze dame, die niet noodzakelijk zat te SMS'sen ?. Jammer hoor, ze moeten de ontstane schade en letselschade eens moeten doorberekenen !
Bertus (8-1-2013 om 10:14)
En niet eens de bekeuring van €190 opgelegd voor dat niet hands free bellen ? we moeten zeker maar weer medelijden met deze dader hebben of zo ? waarom wordt deze anders niet gewoon vervolgd en beboet zoals de wet het voorschrijft ? aanpakken en geen theedrink feestjes !
Niets geleerd (8-1-2013 om 10:10)
Dat ze zegt alleen nog handsfree te zullen bellen is voor mij een duidelijk teken dat ze helemaal niets heeft geleerd want iedereen weet dat hands free ook gewoon gevaarlijk is. verder is de straf weer een aanfluiting, een schande eigenlijk. bijna mensen dood door schuld, krijg je een taakstrafje...
Iemand (8-1-2013 om 09:57)
Er word te snel geoordeeld door mensen die er niet meer vanaf weten dan alleen door dit berichtje te lezen! Denk eerst eens even na voor u/jij een reactie geeft, het kan soms behoorlijk misplaatst zijn, want ook bij dit berichtje word weer eens niet meer dan de helft verteld!
Bart (8-1-2013 om 09:27)
Ze is wel eerlijk!! denk dat 3 kwart van mensen die ongelukken maakt, ook door dit komt, Telefoons!! En die zeggen gewoon, ik voelde me opeens niet zo goed. De auto deed raar! En dan hoor je niets! Verschrikkelijk voor die mensen!!
QuasiMoto (7-1-2013 om 23:15)
Niet te geloven. Al die types die achter het stuur met van alles bezig zijn behalve met autorijden lachen zich krom wanneer ze dit lezen en weten dat als zij zoiets veroorzaken vrolijk mogen blijven rondrijden. Een taakstraf en een voorwaardelijke ontzegging? SCHANDALIG!!!!
Cookie-instellingen beheren