Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk in Middelburg

Toegevoegd: 17-01-2013, 16.16 uur - Update: 17-01-2013, 16.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is een fietser ernstig gewond geraakt toen deze in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeluk vond even voor 15.00 uur plaats op een fietsersoversteekplaats bij de Schroeweg. Een 14-jarig meisje stak met haar fiets de weg over komende vanaf de richting van het station. Uit diezelfde richting kwam een vrachtwagenchauffeur. Deze bestuurder wilde rechtsaf de brug over maar kwam daarbij in aanrijding met het meisje.


Al snel werden een traumateam en de brandweer opgeroepen. Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd door ambulancemedewerkers. De traumahelikopter is niet meer ter plekke gekomen. Het meisje is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.
 
Vanwege het ongeluk was het verkeer enige tijd ontregeld. Auto's die richting centrum wilden moesten omrijden via Dauwendaele en de Stationsbrug of een route kiezen via Vlissingen of de N57. Ook het spoorverkeer ondervond korte tijd hinder van het ongeluk.

De politie is ter plekke een onderzoek gestart om alle omstandigheden rondom het ongeluk vast te leggen en de exacte toedracht te achterhalen. Dit onderzoek kon even na 16.30 uur worden afgerond. Hierna werd de weg weer vrijgegeven.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@annie (17-1-2013 om 17:19)
Al gesolliciteerd bij de recherche? Sorry maar vind dit een erg misplaatste opmerking. Dit zal voor het slachtoffer en de chauffeur en mensen om hun heen al erg genoeg zijn! Alsjeblieft doe niet zo bijdehand..
Wim (17-1-2013 om 17:15)
Zijn daar altijd die fietsers die telkens maar gewoon doorrijden en als je toeter gewoon hun middelvinger opsteken
Cynthia (17-1-2013 om 17:07)
Het voetgangerslicht gaat op groen als het autoverkeerslicht voor rechtsaf nog op oranje staat. Ik heb zelf ook al gehad dat er auto's de bocht omgaan als de fietsers groen hebben!! (doodeng!)
Jeannet (17-1-2013 om 17:05)
De stoplichten op die kruising kloppen niet vlgs mij.... als de een groen krijgt rijdt de andere kant ook nog ..... al meerdere keren gezien !!!
Jaco (17-1-2013 om 17:03)
Wens het meisje en fam veel sterkte maar ook de chauffeur. Ik leer mijn kinderen in de buurt van vrachtwagens ook zelf uit te kijken omdat je vanuit een vrachtwagen echt niet alles kan zien, ook al heb je voorrang oid.Het blijft uitkijken en meedenken in het verkeer.
Jodokus (17-1-2013 om 16:59)
Verschrikkelijk, zeker als er een kind bij betrokken is. De toedracht zal nog wel duidelijk worden, laten we hopen dat ze spoedig en volledig hersteld. Sterkte voor de ouders en familie.
Cookie-instellingen beheren