Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 95 km

Werkstraf voor veroorzaken ongeval

Toegevoegd: 21-01-2013, 21.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 20-jarige Krabbendijkse conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.  


De rechtbank vindt de vrouw verantwoordelijk voor het verkeersongeval dat op 6 maart vorig jaar op de Postweg bij Poortvliet plaatsvond. De vrouw had haar werk verricht en reed met haar auto richting huis. Onderweg ontdekte zij een bekende en begon ze al rijdend die bekende een sms'je te sturen. De boodschap intikkend naderde zij een rechterbocht en toen bleek dat sms'en en autorijden moeilijk samengaan. Ze miste de bocht, kwam op de linker weghelft terecht en botste vrijwel frontaal tegen een tegemoetkomende auto.

De brandweer moest de inzittenden van die auto uit hun voertuig bevrijden. De slachtoffers, een 90-jarige man uit Tholen liep blauwe plekken en een gekneusde borstkas. Zijn 84-jarige echtgenote werd met een gebroken bovenbeen opgenomen in het ziekenhuis en is nog steeds aan het revalideren.

Als gevolg van het ongeval bleek zelfstandig wonen niet meer mogelijk en verblijven zij in een verpleeghuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (22-1-2013 om 09:46)
Laat dit mens maar 120 uur smsjes stturen tot ze het kots beu is
Kees (22-1-2013 om 09:00)
Wat een belachelijk lage straf voor het bewust mensen invalide rijden.
René (22-1-2013 om 07:23)
Belachelijk, zo'n lage straf.
QuasiMoto (21-1-2013 om 22:23)
Bij het vorige bericht over deze zaak stond de opmerking dat 'de bestuurster voortaan hooguit nog handsfree zou bellen'. Zou ze voortaan ook handsfree gaan sms-en? Half jaar onvoorwaardelijke ontzegging was meer op z'n plaats geweest. Slecht signaal aan andere potentiële gsm-ende brokkenmakers!
Remko (21-1-2013 om 21:33)
Vaak snap ik de uitspraak van de rechter niet zo, maar in deze lijkt het mij een passende straf.
Zeeuws (21-1-2013 om 21:25)
Das nog een lage straf altijd die rot gsm
Cookie-instellingen beheren