Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 88 km

Vier bestuurders rijden onder invloed

Toegevoegd: 26-01-2013, 11.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In Zeeland werden vrijdagavond en zaterdagnacht vier bestuurders betrapt op het gebruik van meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol. 


In Zierikzee moesten twee automobilisten, beiden uit Zierikzee, hun rijbewijs inleveren, ook kregen beide mannen een rijverbod van 10 uur. Rond 20.00 uur werd op de Nieuwe Koolweg een 59-jarige man betrapt. Een blaastest wees uit dat hij meer dan 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Om 23.00 uur betrof het een 41-jarige man. Ook hij moest blazen en het bleek dat hij de alcohollimiet bijna 4 keer had overschreden.  

Op de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder werd een 59-jarige man uit de gemeente Veere zaterdag tegen 00.30 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man had bijna 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Bovendien reed de man tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en was dus niet in het bezit van een rijbewijs. Er werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.  

Een 24-jarige automobiliste uit Terneuzen moest rond 20.00 uur haar rijbewijs inleveren wegens overschrijding van de alcohollimiet. Een politieagent zag de vrouw, komend vanuit de richting van Terneuzen in de richting van Schoondijke, slingerend over de weg rijden. In de Dorpsstraat in Schoondijke werd de vrouw gestopt en moest zij blazen. Het bleek dat zij meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 8 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (26-1-2013 om 16:20)
Deze mensen weten niet waarmee ze bezig zijn zezijn een gevaar voor een ander. hard aanpakken deze lui een alceholslot in iedere auto verplicht stellen. zijn we van al deze eikels af. en een rijbewijs zijn deze dwaze niet waard afpakken en nooit meer terug geven en flink laten dokken.
Willem (26-1-2013 om 14:56)
Met deze hoeveelheid kost dat ongeveer 6000 euro de man dat is een duur drankje en misschien ook je werk kwijt dom dom
Adri (26-1-2013 om 13:51)
Nu wordt er 's avonds en 's nachts gecontroleerd. Heb regelmatig op de noodrem moeten trappen, omdat een of andere malloot door het rode licht kwam zetten, met de middelvinger omhoog. Alcoholcontrole's prima!!, maar ga hier dan eens tot 's morgens 9.00 uur mee door
Willem (26-1-2013 om 13:46)
Ik tel even 4x E 6.000,- Zie PZC van afgelopen week. Goed bezig....
Jan (26-1-2013 om 13:12)
De man had ontzegging van de rijbevoegdheid en had dus geen rijbewijs. proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Dit staat er vaker, kan iemand dat eens uitleggen? hoe kun je nu een rijverbod krijgen als je niet mag rijden en waarom nemen ze dan gewoon de auto niet in beslag?
Cookie-instellingen beheren