Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (15) aangehouden voor afpersing

Toegevoegd: 24-06-2013, 11.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag rond 22.30 uur liep een 13-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland over de Segeerssingel in Middelburg. Hij wilde na het Southparkfestival in Middelburg naar huis.

De jongen liep, samen met een vriend, in de richting van het station. De twee hoorden een scooter aankomen. Op de scooter zaten twee jongens. De scooter reed hen voorbij en de jongens liepen door. Ze hoorden de scooter draaien en hun richting op komen. Toen de scooter bij de jongens aangekomen was, stapte de bijrijder, een bekende van het slachtoffer, af en probeerde de 13-jarige jongen van geld en telefoon te beroven. Hierbij werden klappen uitgedeeld en hij kreeg een kopstoot. Hierna vertrok de scooter weer, maar niet nadat de bijrijder met het slachtoffer een afspraak had gemaakt voor de volgende dag. Hij wilde geld hebben en als de jongen dat niet zou geven, zou de verdachte geweld tegen hem gebruiken. 


De jongen is de volgende dag naar de afgesproken plek gegaan. Hij had een vertrouwenspersoon meegenomen en de politie werd in kennis gesteld. Hierdoor kon de 15-jarige Middelburgse afperser, die ook op de afgesproken plaats en tijd verscheen, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (25-6-2013 om 23:55)
Wat doet een 13 jarige op straat op dat tijdstip?
Pippa (25-6-2013 om 15:19)
15 jaar ! Mijn kleinzoon is 15 die zou zoiets wel uit zjn hoofd laten,maar ja hij is goed opgevoed weet je....
Jan (24-6-2013 om 21:06)
Ben het voledig met frank eens.
Jw (24-6-2013 om 18:44)
Als ik dit soort dingen lees, baart het mij grote zorgen wat zich in de komende tijd in de samenleving gaat afspelen. En dat hebben we deels aan onszelf te danken.
GTI (24-6-2013 om 17:53)
Ben eerlijk gezegd een beetje bang dat die 15 jarige al zo verpest is, dat zodra hij vrij is, gelijk op zoek gaat naar de 13 jarige om hem nog harder aan te pakken... Beter dat de 15 jarige is echt hard aangepakt wordt, want met al dat slappe gedoe in Nederland gaat misdaad haast nog lonen..
Middelburgse (24-6-2013 om 17:51)
Niet normaal tegenwoordig..en dat voor een beetje geld. Ga werken,mag met 15..heb er geen woorden meer voor,voor dit soort tuig
Cookie-instellingen beheren