Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jongen (15) aangehouden voor afpersing

Toegevoegd: 24-06-2013, 11.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag rond 22.30 uur liep een 13-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland over de Segeerssingel in Middelburg. Hij wilde na het Southparkfestival in Middelburg naar huis.

De jongen liep, samen met een vriend, in de richting van het station. De twee hoorden een scooter aankomen. Op de scooter zaten twee jongens. De scooter reed hen voorbij en de jongens liepen door. Ze hoorden de scooter draaien en hun richting op komen. Toen de scooter bij de jongens aangekomen was, stapte de bijrijder, een bekende van het slachtoffer, af en probeerde de 13-jarige jongen van geld en telefoon te beroven. Hierbij werden klappen uitgedeeld en hij kreeg een kopstoot. Hierna vertrok de scooter weer, maar niet nadat de bijrijder met het slachtoffer een afspraak had gemaakt voor de volgende dag. Hij wilde geld hebben en als de jongen dat niet zou geven, zou de verdachte geweld tegen hem gebruiken. 


De jongen is de volgende dag naar de afgesproken plek gegaan. Hij had een vertrouwenspersoon meegenomen en de politie werd in kennis gesteld. Hierdoor kon de 15-jarige Middelburgse afperser, die ook op de afgesproken plaats en tijd verscheen, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ellen (24-6-2013 om 15:09)
Lekker vast houden, het is toch niet normaal.
Remko (24-6-2013 om 12:27)
15 Jaar oud en vast zitten in Torentijd. Je ouders zullen trots zijn kerel, jij komt er wel!
Ger (24-6-2013 om 12:13)
Een hele verstandige jongen! goed gedaan jochie: gewoon aangifte doen tegen zulke loozers en nu maar hopen dat ze flink aangepakt worden.
Frank (24-6-2013 om 12:11)
Jammer dat de zweepslagen uit de tijd zijn. Een stuk of 25 was mooi geweest voor deze jongen.
Cookie-instellingen beheren