Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Pand dicht om illegale prostitutie

Toegevoegd: 24-09-2013, 19.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft in het centrum van Middelburg maandag een pand gesloten dat gebruikt werd voor illegale prostitutie. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Dat het pand aan de Sint Janstraat werd gebruikt voor illegale prostitutie was al langer bekend. Omwonenden klaagden over overlast, maar ondanks verschillende waarschuwingen vanuit de gemeente stopten de praktijken niet. Middelburg heeft nu daarom de toegang tot het gedeelte van het pand waar de prostitutie plaatsvond afgesloten. De sluiting geldt drie maanden.


Naast prostitutie was er op de begane grond ook sprake van exploitatie van een café zonder horeca- en exploitatievergunning. Voor het café op de begane grond zijn inmiddels door de huurder van het pand de benodigde vergunningen aangevraagd. Aangezien in het bestemmingsplan voor dit gebied horeca is toegestaan, is deze aanvraag bij de gemeente in behandeling genomen.

De aanvraag moet nog worden getoetst op grond van de eisen die door de drank- en horecawet worden gesteld en ook op aspecten van de openbare orde. “De gemeente dient dit zorgvuldig af te handelen en daarom is nu nog niet duidelijk of we de vergunningen moeten verstrekken."

"Tot dit duidelijk is, mag de begane grond, die toegankelijk blijft, in ieder geval niet gebruikt worden voor horeca. Mocht dat toch gebeuren dan moet de exploitant een dwangsom van 10.000 euro betalen die hem in juli hiervoor is opgelegd”, zo legt de gemeente uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (25-9-2013 om 11:15)
@bekende raar dan die dames voor het raam.. of kijken die alleen naar buiten.. en de deur altijd open lopen allemaal mensen naar binnen en buiten.. En ja gooi er nog maar een cafe in, er is nog niet genoeg horeca in middelburg
Bekende (24-9-2013 om 23:37)
Fkn bullshit. er is geen sprake van prostitutie, duidelijk geval van vooroordelen van de mensen met de voordelen. en horeca?? ze laten alleen hun macht zien.
Bram (24-9-2013 om 20:59)
Bij elkaar een raar zaakje. Al lang bekend dat daar activiteiten worden uitgevoerd die niet kunnen, geen vergunning, wel open, in Juni een dwangsom, maar tot op dit moment nog steeds toegankelijk. 'k Snap hier niets meer van. Lijkt me een beetje al te tolerant ten aanzien van de huidige exploitant.
Cookie-instellingen beheren