Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 267 km

Veel landbouwvoertuigen gestolen

Toegevoegd: 09-10-2013, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De afgelopen drie weken zijn zeker negen landbouwvoertuigen gestolen. Het gaat om zes tractoren, twee zitmaaiers en een mini-shovel. Dat heeft de politie vanochtend bekend gemaakt.


Donderdag 19 of vrijdag 20 september werden vanaf de Molenstraat in Hoedekenskerke op Zuid-Beveland twee tractoren van het merk Renault gestolen. Vanuit een boomgaard aan de Zeedijk in Oudelande werd in de avond of nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 september een tractor gestolen.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september werd bij een boerderij aan de Hondegemseweg in Grijpskerke een gif groene mini-shovel meegenomen. In diezelfde nacht is bij een horecaonderneming aan de Melsesweg in Zoutelande een zitmaaier ontvreemd. In Waarde werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 oktober bij de Plasseweg een blauwe Ford tractor uit 1978 meegenomen.

Tot slot werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 oktober vanaf de Zwanenburgseweg in Oostkapelle een groene tractor van het merk Deutz uit een schuur gestolen. In dezelfde straat zijn ook een kleine tractor en een zitmaaier gestolen. Deze voertuigen stonden in een stal en onder een overkapping op het erf van een boerderij.

Volgens de politie bestaat het vermoeden dat de daders met groot materieel of meerdere voertuigen, zoals een vrachtauto of bestelbus, de diefstallen plegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (9-10-2013 om 17:52)
Knap dat men al weet dat het Oostblokkers waren, die krengen worden per opdracht gejat. Je ziet ook bijna geen politie op straat hier in ZLD, zeker niet in de nacht. Misschien optie om collectief te surveilleren met beveiligingsbedrijven op te voeren? En meer preventieve maatregelen door eigenaren.
D (9-10-2013 om 17:29)
Ja het is weer appel oogst tijd, alles zit vol met oost Europese fruitplukkers, en nu verdwijnt er allerlei materiaal ?????????? 1 en 1 is 2 ???? mischien een waarschuwing voor alle telers om mischien nederlandse plukkers te nemen ?
Trucker (9-10-2013 om 17:14)
Als ik de frequentie zo zie, dan zou t komende nacht 9-10 oktober weer raak kunnen zijn. Met 2 chauffeurs op n auto kun je net in 2 dagen naar t Oostblok pendelen. 21u rijden, 9u rust, 21u terug rijden. Polen 1.000km, Hongarije 1.200km, Tsjechie 1.000km, Allemaal binnen de wettelijke rijtijd!!
Loes (9-10-2013 om 16:57)
Kijk eens rond in Oost Europa!!! het is dankzij de open grenzen al daar gearriveerd, ik ben net als vele die lui meer als zat, op straat, walg ik van ze.
Johannes (9-10-2013 om 16:53)
Ze moesten er met hun klauwen aan blijven hangen! Tuig!
K (9-10-2013 om 16:11)
Tja, je neemt goedkoop oostblok-personeel aan om fruit te plukken en vervolgens geven ze door waar de trekker staat. Goedkoop wordt duurkoop. Misschien dat ze nu weer nederlandse plukkers gaan aannemen. Dat zal de criminaliteit in zeeland in ieder geval flink naar beneden brengen.
Cookie-instellingen beheren