Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 288 km

Veel landbouwvoertuigen gestolen

Toegevoegd: 09-10-2013, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De afgelopen drie weken zijn zeker negen landbouwvoertuigen gestolen. Het gaat om zes tractoren, twee zitmaaiers en een mini-shovel. Dat heeft de politie vanochtend bekend gemaakt.


Donderdag 19 of vrijdag 20 september werden vanaf de Molenstraat in Hoedekenskerke op Zuid-Beveland twee tractoren van het merk Renault gestolen. Vanuit een boomgaard aan de Zeedijk in Oudelande werd in de avond of nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 september een tractor gestolen.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september werd bij een boerderij aan de Hondegemseweg in Grijpskerke een gif groene mini-shovel meegenomen. In diezelfde nacht is bij een horecaonderneming aan de Melsesweg in Zoutelande een zitmaaier ontvreemd. In Waarde werd in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 oktober bij de Plasseweg een blauwe Ford tractor uit 1978 meegenomen.

Tot slot werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 oktober vanaf de Zwanenburgseweg in Oostkapelle een groene tractor van het merk Deutz uit een schuur gestolen. In dezelfde straat zijn ook een kleine tractor en een zitmaaier gestolen. Deze voertuigen stonden in een stal en onder een overkapping op het erf van een boerderij.

Volgens de politie bestaat het vermoeden dat de daders met groot materieel of meerdere voertuigen, zoals een vrachtauto of bestelbus, de diefstallen plegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (9-10-2013 om 14:50)
De snelwegen hangen tegenwoordig vol met camera's. Misschien een idee om deze richting Oost Europa even terug te kijken?
Nelly (9-10-2013 om 14:31)
Hoera gefeliciteerd met al die buitenlanders die hier komen werken ze bekijken eerst alles op der gemak en slaan dan toe ze kunnen beter ons als eigen volk in de boomgaard laten werken kost minder en ze blijven van je spullen af.
Anneke (9-10-2013 om 14:14)
Als er in een paar weken al 9 landbouwvoertuigen gestolen zijn, dan hoort de hoogste prioriteit te liggen op het checken van alle vrachtwagen, en dan m.n. die uit Oost-Europa! Toch wel heel toevallig dat er zoveel verdwijnen in een paar weken tijd. Geeft je te denken!
Jan (9-10-2013 om 12:17)
En niemand heeft iets gehoord of gezien rara als ik in de nacht op mijn sokken door de straat zou lopen dan ga ook letterlijk overal het gordijn op en neer of het licht ga aan, Wel daar wordt toch knetter gek van als ze dit niet hebben gehoord want je bint het ook niet op je rug een tractor
Hans (9-10-2013 om 12:13)
Vreemd, je ziet wekelijks Oost Europese vrachtwagens genoeg met dit soort materiaal over de A58 rijden en er gebeurt niets? Ze geven zelf al het antwoord op de vraag bij de politie. Ik zeg niet dat het gestolen is, maar een controle is nog niet zo'n slecht idee. En dan nog geen actie ondernemen?
Cookie-instellingen beheren