Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 111 km

Zeelandbrug dicht om dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 27-10-2013, 14.02 uur - Update: 27-10-2013, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is tot 16.45 uur volledig afgesloten geweest vanwege een dodelijk verkeersongeluk aan de Zierikzeese zijde van de brug.
 
Door nog onbekende oorzaak belandde een automobilist rond 12.10 uur met zijn personenauto op de verkeerde weghelft van de Weg naar de Val (N256). Hij reed in de richting van Zierikzee en kwam frontaal in botsing met een bus uit België.


Het slachtoffer raakte bekneld in zijn auto en overleed ter plekke. De bus zat vol met passagiers. Zij bleven allemaal ongedeerd. Ook de chauffeur raakte niet gewond. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. De inzittenden van de bus zijn opgehaald door een bus van Connexxion.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse brandweerwagens, vier ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het traumateam is niet meer ingezet. Vanwege het ongeluk en het daaropvolgende politie-onderzoek is de Zeelandbrug afgesloten. De afsluiting kan enkele uren duren.

De dieseltank van de bus raakte lek. De brandweer heeft de lekkage gedicht. Ook hebben de brandweerlieden geassisteerd bij de opvang van de buspassagiers. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland wachtte de brandweer het onderzoek van de politie af alvorens het slachtoffer kon worden bevrijd.

Rond 16.45 uur konden de N256 en de Zeelandbrug weer worden opengesteld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suza (27-10-2013 om 19:18)
Beste mensen, denk eens alleen na over de nabestaanden! En niet te vergeten de buschauffeur! Wat een ramp, ook voor zijn passagiers, dit wil niemand.
Jose (27-10-2013 om 19:06)
Beste Bs. Dit ongeluk is NIET op de brug gebeurd maar een stuk daarvoor. Mijn medeleven naar alle betokkenen
Tom (27-10-2013 om 18:51)
@Bs en Francois: het is niet op de brug zelf gebeurd, maar op de toegangsweg! Heeft dus niets met de veiligheid op de brug zelf te maken. @Frans en Karel: wat zijn jullie triest zeg, toon beter eens respect voor de betrokkenen en de hulpverleners!
Jopie (27-10-2013 om 18:35)
Even los van wat het geweest kan zijn: Zelf een keer totaal verblind geraakt op dat stukje met de auto, omdat ik mijn zonnebril was vergeten: de zon schitterde zo in het water op het asfalt dat ik nauwelijks nog zag waar de weg lag. Iedereen: zonnebril meenemen dus, want je kunt soms verblind raken
Jose (27-10-2013 om 18:29)
Voor alle duidelijkheid, het was NIET op de zeelandbrug, je kan alles wel dicht gooien, betonnen muren in het midden plaatsen, maar het ligt niet aan de wegen , het ligt aan de mens. We jakken hebben haast, geen geduld ,bedoel niet met dit ongeluk) ( algemeen)\ Wens de familie veel sterkte toe
Antonio (27-10-2013 om 18:14)
@Francois, Als je nou VOOR het posten van een reactie eerst eens leest en de foto's bekijkt, dan zie je dat het ongeval helemaal niets met de brug te maken heeft.
Cookie-instellingen beheren