Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Zeelandbrug dicht om dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 27-10-2013, 14.02 uur - Update: 27-10-2013, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is tot 16.45 uur volledig afgesloten geweest vanwege een dodelijk verkeersongeluk aan de Zierikzeese zijde van de brug.
 
Door nog onbekende oorzaak belandde een automobilist rond 12.10 uur met zijn personenauto op de verkeerde weghelft van de Weg naar de Val (N256). Hij reed in de richting van Zierikzee en kwam frontaal in botsing met een bus uit België.


Het slachtoffer raakte bekneld in zijn auto en overleed ter plekke. De bus zat vol met passagiers. Zij bleven allemaal ongedeerd. Ook de chauffeur raakte niet gewond. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. De inzittenden van de bus zijn opgehaald door een bus van Connexxion.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse brandweerwagens, vier ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het traumateam is niet meer ingezet. Vanwege het ongeluk en het daaropvolgende politie-onderzoek is de Zeelandbrug afgesloten. De afsluiting kan enkele uren duren.

De dieseltank van de bus raakte lek. De brandweer heeft de lekkage gedicht. Ook hebben de brandweerlieden geassisteerd bij de opvang van de buspassagiers. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland wachtte de brandweer het onderzoek van de politie af alvorens het slachtoffer kon worden bevrijd.

Rond 16.45 uur konden de N256 en de Zeelandbrug weer worden opengesteld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pb (27-10-2013 om 17:59)
Ik ben zelf ook beroepschauffeur op de bus en wat ik zie is schrikbarend wat mensen doen in de auto ze zijn niet met de het rijden van een auto bezig maar met andere dingen mensen let gewoon op de weg en doe dingen gewoon thuis of als je stil staat dan gebeuren er minder van zulke dingen
Renata (27-10-2013 om 17:48)
De een beklaagt zich erover dat de brug dicht is gegaan, de ander dat de brug niet dicht was vanwege het weer. Er valt een dode te betreuren. Waar gaat dit over? Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.
Marco (27-10-2013 om 17:24)
Als iedereen zich aan de regels zou houden v.w.b. het verkeer zouden er idd minder ongelukken gebeuren. Dus ook minder afzettingen. En mensen, leer ook maar eens dat als de weersomstandigheden het niet toelaten je ook je weggedracht moet aanpassen.
Kim (27-10-2013 om 16:48)
Echt hoor, er is iemand overlede. Heb respect voor je mede mens. Wat als het je eigen familie was geweest, Karel & Frans jullie zijn echt misselijk om je daar druk om te maken. Dat sporenonderzoek is belangrijk omdat dan duidelijk word wat er gebuurd is. Heel veel sterkte voor de nabestaande
Francois (27-10-2013 om 15:38)
Ik zeg een betonnen middenberm op de rijbaan van de Zeelandbrug, het is niet de eerste keer dat een auto op de verkeerde weghelft belande met alle gevolgen van dien. Als een betonnen middenberm veel verdriet en leed kan schelen dan moeten de kosten ook niets uitmaken. Sterkte aan de nabestaande...
Bs (27-10-2013 om 15:36)
Ik snap niet waarom de brug niet is dicht gegooid met dit slechte weer!? Door die rukwinden beland je zo op een andere baan!
Cookie-instellingen beheren