Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde hond in woning Terneuzen

Toegevoegd: 31-10-2013, 16.38 uur
De verwaarloosde hond. De bench inclusief uitwerpselen waar de hond in leefde.
De verwaarloosde hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde hond aangetroffen in een woning in Terneuzen. Via de dierenbescherming is de politie geattendeerd op de slechte verzorging van het dier.

Volgens de melding zou de hond, een Berner Sennen, de hele dag in zijn bench verblijven. Alarmerend is dat al tweemaal eerder op dit adres een zwaar verwaarloosde hond is weggehaald. Als de dierenagent een kijkje neemt in de woning treft hij inderdaad een sterk vermagerde hond aan. In overleg met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd besloten deze voor onderzoek mee te nemen naar het dierenziekenhuis in Zeeuwsch-Vlaanderen.


Om de hond daadwerkelijk in beslag te kunnen nemen is een inspectie door een dierenarts nodig. Als deze constateert dat het dier inderdaad is verwaarloosd, dan wordt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. Zij zetten een bestuursrechterlijk traject in gang bij dit soort zaken, zoals bijvoorbeeld herplaatsing van de hond. Overigens zijn alle kosten die gemaakt worden voor rekening van eigenaar van het dier.

De dierenarts heeft vastgesteld dat de Berner Sennen veel te weinig woog. Een gezonde hond van anderhalf jaar van dit ras weegt normaal gesproken tussen de 35 en 40 kilo. De weegschaal gaf slechts 20 kilo aan. Daarnaast had de hond last van oorontstekingen, vlooien, verklitte vacht waarin resten van ontlasting en urine zaten, te lange nagels en te veel tandsteen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft haar bevindingen doorgestuurd aan de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Deze heeft aan de hand van alle informatie besloten om de eigenaar van de hond nog een kans te geven en heeft een maatregelenpakket aan hem overhandigd waarin eisen staan voor de verzorging van zijn huisdier. De dierenagent ziet erop toe dat deze nageleefd worden. Als in de komende 24 uur geen verbetering optreedt, dan wordt de hond alsnog definitief in beslag genomen. Los van het bestuursrechtelijke traject wordt de eigenaar daarnaast ook strafrechtelijk vervolgd.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (1-11-2013 om 08:35)
Kans op kans op kans.........hoeveel kansen heeft iemand nodig om te leren? Als dat er meer dan 1 is,zal die het nooit leren.Zeker niet als het al 2 x eerder is gebeurd! Domme actie hoor van de politie....en zoiets los je niet op binnen 24 uur,dus die termijn is ook belachelijk.... Arm beestje :(
Pia (1-11-2013 om 08:31)
Nou ja eerst moet de hond nog meer ellende doorstaan ,nee niet meer terug geven dat arme dier,heeft al genoeg ellende doorgemaakt,,ja dit is te gek voor woorden ,laat die gene ook maar uithongeren enz ja dit soort moet nooit geen dieren meer moeten krijgen ,belachelijk om dit dier terug te geven
Truida (1-11-2013 om 08:30)
Hoe erg is het, krijgt deze lui nog een KANS. HOE IS DIT MOGELIJK !!! Die lui hele dagen opsluiten zonder eten en drinken. Maar ja dit zeg iedereen en het gaat gewoon maar door.
Cindy (1-11-2013 om 08:16)
Hoezo: De eigenaar krijgt nog een kans. Er is al twee keer eerder een verwaarloosde hond weggehaald. Als je niet voor een dier kan zorgen moet je er geen nemen. Zulke mensen mogen nooit een huisdier hebben. Daar moeten ze op toezien.
Jann (1-11-2013 om 02:27)
Meteen weghalen dat arme beestje,en zorgen voor een nieuw thuis met heel veel liefde voor dit hondje,het is een schattig diertje.
Ella (1-11-2013 om 01:46)
Heb net mijn hondje moeten laten inslapen van 14 jaar, we zijn er helemaal kapot van, lees dit dan ook vol ongeloof, nogmaals terug naar zo een waardeloze baas, schande , nog een jonge hond ook, wordt ( als hij blijft leven) een sukkelaartje, WAT ZONDE !!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren