Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 115 km

Verwaarloosde hond in woning Terneuzen

Toegevoegd: 31-10-2013, 16.38 uur
De verwaarloosde hond. De bench inclusief uitwerpselen waar de hond in leefde.
De verwaarloosde hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde hond aangetroffen in een woning in Terneuzen. Via de dierenbescherming is de politie geattendeerd op de slechte verzorging van het dier.

Volgens de melding zou de hond, een Berner Sennen, de hele dag in zijn bench verblijven. Alarmerend is dat al tweemaal eerder op dit adres een zwaar verwaarloosde hond is weggehaald. Als de dierenagent een kijkje neemt in de woning treft hij inderdaad een sterk vermagerde hond aan. In overleg met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd besloten deze voor onderzoek mee te nemen naar het dierenziekenhuis in Zeeuwsch-Vlaanderen.


Om de hond daadwerkelijk in beslag te kunnen nemen is een inspectie door een dierenarts nodig. Als deze constateert dat het dier inderdaad is verwaarloosd, dan wordt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. Zij zetten een bestuursrechterlijk traject in gang bij dit soort zaken, zoals bijvoorbeeld herplaatsing van de hond. Overigens zijn alle kosten die gemaakt worden voor rekening van eigenaar van het dier.

De dierenarts heeft vastgesteld dat de Berner Sennen veel te weinig woog. Een gezonde hond van anderhalf jaar van dit ras weegt normaal gesproken tussen de 35 en 40 kilo. De weegschaal gaf slechts 20 kilo aan. Daarnaast had de hond last van oorontstekingen, vlooien, verklitte vacht waarin resten van ontlasting en urine zaten, te lange nagels en te veel tandsteen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft haar bevindingen doorgestuurd aan de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Deze heeft aan de hand van alle informatie besloten om de eigenaar van de hond nog een kans te geven en heeft een maatregelenpakket aan hem overhandigd waarin eisen staan voor de verzorging van zijn huisdier. De dierenagent ziet erop toe dat deze nageleefd worden. Als in de komende 24 uur geen verbetering optreedt, dan wordt de hond alsnog definitief in beslag genomen. Los van het bestuursrechtelijke traject wordt de eigenaar daarnaast ook strafrechtelijk vervolgd.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (1-11-2013 om 00:07)
Zijn die daar niet goed bij hun hoofd ofzo, wat moet er gebeuren om die persoon GEEN kans meer te geven, er is al aangetoond dat ze een hond niet kunnen verzorgen, anders hadden ze geen 3 honden verwaarloosd. ARME HOND!!!!!!!!!
Ad. (31-10-2013 om 23:59)
Ik vraag mij af waarom er dan dierenpolitie is en zeker wat het mimisterie van Economische Zaken er mee te maken heeft omdat ik het economisch belang er niet van in zie. Ik zou hier eerder justitie verwachten.
Bianca (31-10-2013 om 22:57)
Ik vind dat als het zo duidelijk is dat een dier verwaarloosd word, er onmiddellijk inbeslagname moet volgen. Zo'n dier hoor je toch niet terug te geven en ze onder dwang toch nog een goede eigenaar proberen te laten zijn. Deze eigenaar heeft al genoeg leed aangericht.
Verontwaardige (31-10-2013 om 22:39)
Schandalig,hoe kan men zo'n een persoon nog een kans geven, dit is wel de derde keer!!!!! Dit veranderd nooit of te nimmer. arm beestje!!!!
Dierenvriend (31-10-2013 om 22:28)
Hier kan ik zo giftig om worden. Dit is toch pure dierenmishandeling. En dat al voor de 3e keer. De eigenaar krijgt hulp aangeboden. Fout, de hond moet geholpen worden. Heb diep medelijden met deze hond. Hoop oprecht dat het goed komt met hem en wel bij een nieuwe baas. Onbegrijpelijk!
Li (31-10-2013 om 22:17)
"Herplaatsen" betekent niet terugplaatsen bij die vreselijke eigenaar maar plaatsen bij een echte dierenliefhebber! Dit even ter verduidelijking voor alle mensen die boos reageren en denken dat deze man weer een kans krijgt.
Cookie-instellingen beheren