Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 253 km

Mannen staan terecht voor ontucht

Toegevoegd: 11-11-2013, 21.56 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Als het aan de officier van justitie in Middelburg ligt, gaat een 54-jarige inwoner van Vogelwaarde 240 uur taakstraf verrichten, krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd en moet hij een schadevergoeding van ruim drieduizend euro betalen. Ook moet hij van de officier in therapie. 


De man, die ontkent, wordt ervan verdacht circa tien jaar geleden ontucht te hebben gepleegd met een buurmeisje, een nichtje en zijn eigen dochter. De meisjes waren destijds rond de zeven jaar. Bij het buurmeisje vond de man het nodig om het meisje zijn slaapkamer in te loodsen en haar zijn geslachtsdeel te laten zien. Vervolgens zou hij het meisje hebben betast. Als verklaring gaf de man aan: ,,Als er vaak kinderen bij je aan de deur komen, dan ben je wel eens zwak......''

Het meisje kwam dan aan de deur om met zijn zoontje te spelen. Het nichtje kreeg tijdens vakanties in Frankrijk een ongevraagde massage en ook zijn eigen dochter ontkwam niet aan de grijpgrage handen van haar vader. Zo greep hij haar bij wijze van reprimande in haar kruis toen hij ontdekte dat ze rookte. Zijn dochter had overigens geen aanklacht tegen hem ingediend. 

Eenzelfde taakstraf en een voorwaardelijke celstraf hoorde een 56-jarige Terneuzenaar tegen zich eisen. Ook hij kon niet met zijn vingers van zijn dochter afblijven. Bij hem duurde de escapades van begin november 2001 tot en met november 2012 en begonnen toen het meisje zeven jaar was.

In die tijd kroop ze bij haar vader in bed en volgens de Terneuzenaar kwam er van het een het ander. De man is inmiddels in therapie gegaan. Als gevolg van het gedrag van haar vader werd het meisje uit huis geplaatst.

In beide zaken is de uitspraak op 25 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (13-11-2013 om 10:38)
@Voorstander Doodstraf. Nee joh, zo snel vrij laten gaan, nee zijn leven lang straffen... De dood is alleen maar vrijheid voor de slechte mensen.
Kees (13-11-2013 om 10:20)
Ik ken een van deze meisjes. Ik weet een heel klein beetje hoe ze zich voelt. Zelfs dat hele kleine beetje is hartverscheurend. Eigen rechter spelen mag natuurlijk niet, maar wat zou ik dat soms heel graag wel willen...
Voorstander doodstraf (13-11-2013 om 06:13)
Wat een miezerige uitspraak zeg, ik zou zeggen de doodstraf!
Staffie (13-11-2013 om 00:11)
Als er een regel kwam dat je pas rechter mocht worden als je vrouw en kinderen had zouden de straffen misschien meer in verhouding staan, maar zolang Nederland word geregeerd door een vrijgezelle eeuwig student met 0,0 levenservaring zal dit wel ijdele hoop blijven.
Wat erg (12-11-2013 om 20:53)
Die rechter die deze "straf" bepaald heeft spoort niet. Moesten ze ook maar eens in de gaten houden.....
Clarisa (12-11-2013 om 19:12)
Ze moesten zijn ... + handen afkappen. Beseffen ze niet wat ze die meisjes aan doen. Lange eenzame opsluiting dat is pas straf, maar ze mogen in dit achtelijke nederland gewoon vrij rond blijven lopen. Ze zouden de doodstraf moeten krijgen,want ze verknallen een jong meisje haar toekomst.
Cookie-instellingen beheren