Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Nieuwbakken chauffeur kan niet wachten

Toegevoegd: 18-11-2013, 10.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 23 jarige inwoner van Middelburg kon niet wachten om zelfstandig achter het stuur te kruipen nadat hij zijn rijexamen had gehaald. Zijn rijbewijs had hij echter nog niet in zijn bezit.


Al eerder deze maand was de jonge bestuurder door de politie gecontroleerd terwijl hij zonder rijbewijs in een auto reed. Toen kreeg hij een proces-verbaal. Toen de politie hem zondagavond rond 22.00 uur op de Johan-Constantin Mathiasstraat in Middelburg weer zag rijden werd hij opnieuw aan de kant gezet. Dit maal liet de Middelburger trots het positieve resultaat van zijn rijexamen zien.

Zijn rijbewijs was echter nog in aanvraag bij de gemeente en zodoende reed hij formeel weer zonder rijbewijs. De politieagenten besloten dat deze keer maar door de vingers te zien. Ze hielden het bij de waarschuwing nu echt te wachten met rijden tot hij zijn rijbewijs in handen heeft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoera (18-11-2013 om 14:51)
Gefeliciteerd man! (Hou r wel rekening mee dat t verkeer niet altijd mazzel geeft)..
Rustige rijder (18-11-2013 om 14:47)
@ Marleen; je stelling is onjuist vrees is. Het zou waarschijnlijk (veel) meer kosten als ze bij alle locaties waar je examen kan doen je rijbewijs gelijk konden opmaken, nu is dat centraal en kost het juist minder.....
M (18-11-2013 om 14:42)
Kaas, ik vind dat een gevaarlijke uitspraak hoor! Als eerste is deze bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs! Dat is heel iets anders dan het niet kunnen tonen! Dit is ook de allereerste regel waar je je als beginnend bestuurder aan moet houden, en als dat al te moeilijk is, gaan we vast nog van deze bestuurder horen... Ten tweede staat dus iedere verzekering volledig in zijn recht om niet uit te keren als je zonder geldig rijbewijs rijdt, en dat wil je toch echt niet promoten!
Kaas (18-11-2013 om 14:11)
Klopt Walter, alleen had ie wel een rijbewijs. Geldigheid gaat in op het moment van behalen ( datum rijbewijs op kaartje ) Het niet kunnen tonen is een overtreding. Je bent dus gewoon verzekerd. Dus je mag niet rijden, omdat je het niet kan tonen. Dat is het verschil
Petra (18-11-2013 om 13:46)
Kortom iedereen kan gaan rijden als je aanvraag bij de gemeente ligt.Nu het op internet staat heb je kans dat er meer met/zonder rijbewijs rijden waar gaat dit naar toe Die persoon was gewoon fout en hoort een boete te krijgen net als ieder ander
Walter (18-11-2013 om 13:32)
Als je zonder rijbewijs rijd, ben je NIET verzekerd, dus betaal je alles zelf bij een eventuele aanrijding, tenzij het voertuig op de naam van iemand anders(bv ouders) is verzekerd.
Cookie-instellingen beheren