Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbrekers aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 30-11-2013, 15.42 uur
Door: Rolf de Feijter

KOUDEKERKE - Vrijdagmorgen vroeg kon de politie na een korte achtervolging en zoekactie vier mannen aanhouden na een inbraak in een café in Koudekerke. Onderzocht wordt of de mannen meer criminele feiten op hun kerfstok hebben die onder de noemer mobiel banditisme vallen.


Rond 03.10 uur hoorde een oplettende burger vreemde geluiden op het Dorpsplein in Koudekerke. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat er werd ingebroken aan de achterkant van het aldaar gelegen café en hij belt de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen ze vier inbrekers er  als een haas vandoor gaan en zetten de achtervolging in. Een van de inbrekers werd al snel door een politieman ingehaald en aangehouden. De andere drie wisten nog te ontkomen.

Direct kwamen er verschillende politie-eenheden assisteren, waaronder een hondengeleider. Deze zette zijn hond op het spoor van de inbrekers. De hond leidde de agent vervolgens naar een auto, waarin twee van de gevluchte inbrekers zich schuil hielden. De laatste verdachte werd korte tijd later in de omgeving aangetroffen. De vier mannen, variërend in leeftijd van 21 tot 33 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of zij in aansprakelijk zijn voor meer criminele feiten die onder de noemer mobiel banditisme vallen.

Mobiel banditisme is een vorm van criminaliteit waarbij rondtrekkende dadergroepen (veelal afkomstig uit het buitenland) zich bezig houden met criminele activiteiten als woninginbraak, skimming, winkeldiefstal en zakkenrollerij. De politie houdt regelmatig acties en controles om mobiel banditisme tegen te gaan. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorpsbewoner (2-12-2013 om 10:26)
Eerst hulde aan de oplettende melder! Verder goed werk van de politie en de hond! Die 4 bandieten.... wat moet je daar nu mee? Als het om een strandbal ging zou ik zeggen lek prikken en leeg laten lopen! Dan ben je er voorgoed vanafff!
Arie (1-12-2013 om 10:26)
Mobiel banditisme.. Dat is een nieuwe term voor mij. Ik hoop dat die niet vaker gebruikt gaat worden, de woorden die in het verleden van toepassing waren dekte de lading altijd volledig.
Jos (1-12-2013 om 09:12)
Geef die politiehond maar een dikke kluif, die heeft het weer dik verdiend! Opsporen en oppakken en vastzetten voor wat jaartjes.
J.P (1-12-2013 om 05:14)
Ik neem aan dat ze nu wel een vast woon en verblijf adres hebben
Marco (1-12-2013 om 02:52)
Reden deze 'schavuiten' in een rode Opel Calibra ? Die stond kort daarvoor lange tijd (met gedoofde lichten)geparkeerd op het parkeerterrein van de meubelwinkel aan de Duinstraat.
Francois (30-11-2013 om 17:58)
Ach geef het beestje een naam, mobiel banditisme! Met andere woorden een ordinaire inbraak met als daderprofiel rondreizende buitenlandersdie hier niet GBA ingeschreven staan. Verder subliem heterdaadje door de politie! Doorpakken en aanhouden, nice!
Cookie-instellingen beheren