Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

RWS: Gevaarlijke rijomstandigheden

Toegevoegd: 05-12-2013, 12.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van zeer zware windstoten tijdens de donderdagmiddag- en avondspits.

De verwachting is dat vanwege Sinterklaasavond de avondspits eerder begint en door de weersomstandigheden drukker zal zijn dan normaal. Weggebruikers dienen rekening te houden met hinder door onverwachte obstakels op de weg zoals omgewaaide verkeersborden of afgebroken takken.


Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele situatie op de weg en de weersverwachting goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. De verwachting is dat het verkeer in met name Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland overlast zal ondervinden van de zware storm.

Ook het vrachtverkeer wordt geadviseerd extra alert te zijn. Vooral lege vrachtwagens en aanhangers kunnen hinder ondervinden op viaducten en dijken, zoals op de Afsluitdijk en de Houtribdijk.

Rijkswaterstaat houdt bijzondere situaties zoals wegwerkzaamheden nauwlettend in de gaten. Indien nodig zet Rijkswaterstaat extra weginspecteurs in om bijvoorbeeld ongevallen snel af te handelen en objecten van de weg te halen.

Zie ook:
- Oosterscheldekering gaat dicht (04-12-2013)
- Voorbereiding op dijkbewaking Zeeuwse kust (04-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren